ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ!!!

                  Ερχεται το "Κοινωνικο Φροντιστήριο"!
                     • "Καταραμενη φτώχεια..."!
                       • Απο το τέλος Φεβρουαρίου...

         
Ερχεται!
          Ερχεται, για να διορθώσει καποια λάθη, προφανώς!..
          Ερχεται, επειδη, ισως το αρμόδιο υπουργείο, να δέχεται πως τελικα κατι δεν παει καλα!!!
          Ερχεται, μάλλον "πιλοτικά", στην αρχη!.. Και για αυτο, το πραγραμμα ξεκινάει απο κάποιες μεγαλουπόλεις (ακομα δεν εχουν γινει γνωστές...), οπου τα πραγματα ειναι πολυ πολυ πιο τραγικά!..
          Ερχεται, λοιπον το "Κοινωνικο Φροντιστήριο"!!!
          Ετσι! Υστερα απο τα χιλιάδες "Κονωνικα Παντοπωλεια", η προσφορά των οποίων ειναι πολυ σπουδαία, ιδιαιτερα στην πολυ κρισιμη οικονομικη περίοδο, που περνάει η χωρα μας τούτες τις ώρες, ερχονται και τα "Κοινωνικά Φροντιστήρια"!!! Το ανακοινωσε πριν απο λιγες ώρες στην Βουλη, ο... "άλλος" Σιμος Κεδικογλου, ο Συμεών (εχουν το ιδιο ονομα, αφου ειναι παιδια δυο αδελφών...), ο αρμόδιος υφυπουργός της Παιδείας...
          Φαίνεται οτι το υπουργείο "δέχεται", πως τα παιδια για να μάθουν σωστα και "κατι παρα πανω", χρειάζονται υποστήριξη!!! Χρειάζονται φροντιστήριο... Και ετσι πήρε την αποφαση και με...πιλοτικό τροπο, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, στο τέλος του αλλου μήνα!..
         


Οχι!
          Οχι, το δημοσιο σχολείο...,πιο σωστα, η Δημοσια Εκπαίδευση, δεν απέτυχε, οπως ισως πολλοι, θα πουν, θα νομίσουν διαβάζοντας τουτο το άρθρο μου! Δεν απέτυχε...,αλλα δεν πέτυχε και μεγάλα πραγματα! Το τελικο αποτελεσμα, παντοτε μετράει... Και σε αυτο η Δημοσια Εκπαίδευση, δυστυχως ειναι, η μάλλον εχει μείνει πολυ πίσω!!! Και δεν φταίνε τα παιδια που ενδεχομένως να μην μελετούν οσο πρέπει! Την μεγαλη ευθύνη εχουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίο, με τον εναν η με τον άλλον τροπο, απουσιάζουν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απο τα μαθήματα!.. Οι περισσοτερες απεργίες (και μακρυα απο εμένα οτι είμαι κατα του μέσου αυτού, το οποιο ομως πρέπει να εφαρμόζεται με λογική και οταν πρέπει...) γίνονται για..."ψύλλου πήδημα", οπως φωναζουν ολοι οι γονείς!!! Ετσι ερχεται στην συνέχεια η "κατάληψη", που αυτη, την πραγματοποιούν τα παιδια για...συμπαράσταση στους καθηγητές λενε, αλλα, ο στόχος τους, ειναι να μη κανουν μάθημα!!! Ετσι ειμαστε η μονη χωρα, στην οποια η σχολική χρονια ειναι μολις ολίγων μηνών!!!  Και για αυτο, τα παιδια μας μένουν, δεν θα πω αυτο που λέει ο λαος, "ξύλο απελεκητο", αλλα με λιγες γνώσεις!!! Το λεω οσο πιο μαλακά μπορω! Δεν πρέπει να αφήσω  έξω, απο το...κάδρο της ευθύνης και το υπουργείο, που δεν λαμβάνει υπόψη του τις δυσκολίες ενός εκπαιδευτικού... Αυτο ομως ειναι αλλο κεφάλαιο και θα το σχολιάσουμε στην ώρα του!!!
           Πήρε λοιπον την αποφαση και για να καλύψει τις χαμένες διδακτικές ώρες, εφαρμόζει το "Κοινωνικο Φροντιστήριο"!!!  Ειναι για εφετος ενα πιλοτικό προγραμμα! Απο την επόμενη σχολική περίοδο το προγραμμα "Κοινωνικο Φροντιστήριο", θα εφαρμοστεί παντου...,σε όλη την Ελλάδα!!! 
Το "Κοινωνικο Φροντιστήριο", στο οποιο θα εργάζονται αδιόριστοι καθηγητές, οπως και οι αναπληρωτές  (ειναι σωστη η αποφαση...) θα προσφέρεται δωρεάν στα παιδια, που οι γονείς τους, οι οικογένειες τους εχουν χαμηλό  οικονομικό δείκτη!.. Αντιμετωπίζουν δηλαδη,  "το φάσμα της φτώχειας"!!!
           Αρκει να  μην του μοιάσει!!!
           Δηλαδη. Να γινεται δουλεια! Και οχι οπως και οτι συμβαίνει στη Δημοσιο Σχολείο... Οι καθηγητές, να εχουν το μυαλο τους στο πως θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους και οι μαθητες να θελουν να μάθουν!!! Διαφορετικα θα έχουμε μια απο τα ιδια!..
           Για αυτο λεω, για το "Κοινωνικο Φροντιστήριο"...
           Αρκει να μη του μοιάσει!!!
         

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου