Ο...ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ!!!

• Οχι στους άθεους πολιτικούς!
• Τέτοιους Ιεράρχες θελουμε!
• Έξι χρονια χωρις τον Χριστοδουλο μας...

          
Στην εποχη μας, στην ταραγμένη εποχη που ζούμε, τέτοιους Ιεράρχες χρειαζόμαστε!
           Παπάδες μπροσταρηδες! Που να το λέει η καρδια τους! Που να μπορούν κα να θελουν, να μας οδηγήσουν... Να αναλάβουν τα ηνία, σε τούτη τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Πατριδα μας!
           Να μπουν μπροστα, χωρις να φοβηθούν το οποιοδήποτε κόστος και να οδηγήσουν το πλοίο, το καράβι σε ήρεμα νερά! Να το βγάλουν απο την ταραγμένη θάλασσα! Ο κίνδυνος να βουλιάξει ειναι μεγάλος!..
           Πολλα ειπώθηκαν...
           Αλλα τόσα εγράφησαν απο πολλούς συναδέλφους μου, είτε στις εφημερίδες, είτε στα ηλεκτρονικά μέσα, για την ομιλία του Μητροπολίτη Γορτυνος και Μεγαλουπολεως Ιερεμία, ο οποιος μιλώντας, εδω στην Αθήνα, "σε ξένη Μητρόπολη", οπως ειπε, τα...έχωσε σε όλους εκείνους τους πολιτικούς που δεν πιστευουν! Που, χωρις ντροπη, δηλώνουν "ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ"!!! Ζητησε μαλιστα, στις εκλογες, οποτε και αν γινουν, να τους ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ!!!! Και έριξε το σύνθημα! "Οχι στους άθεους πολιτικούς"! Χαρακτηριστικα ο σεβασμιώτατος ειπε. "Προτού ψηφίσετε, κάντε τον σταυρο σας και επιλέξτε άρχοντες, που πιστευουν στον Τριαδικο Θεο..."!
          Η ομιλία του κυρίου Ιερεμία "κινήθηκε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους", μου είπαν πολλοι φιλοι οι οποιοι ηταν παρόντες,  στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανων της Αθήνας. Εδω, ο Μητροπολίτης βρήκε την ευκαιρια και τα έψαλε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλη Διαμαντοπουλο, για ολα οσα ειχε κανει, στην ιδιαίτερη πατριδα του ει βάρος της Ορθοδοξίας. Απο τα πυρά του δεν ξέφυγε φυσικα ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσιπρας, ο οποιος εχει δηλώσει απο τηλεοράσεις, οτι,  "...δεν  πιστευω, είμαι άθεος"!!! 
           "Άμα σου λέει ο άλλος δεν πιστευω, θα δώσεις ψήφο σε αυτον που δεν πιστευει;", τόνισε πιο συγκεκριμένα ο Γορτυνος και Μεγαλουπολεως Ιερεμίας.  Σε όλους ειπε οτι πρέπει να βάλουν τον Χριστο στα σπίτια τους και στην Ελλάδα, γιατι μονο ετσι θα εχουν προκοπη...  Και εδω που τα λέμε εχει απόλυτα δίκιο...
           Ο κ. Ιερεμίας, απευθυνόμενος στους πολιτικούς, τους ζητησε να λενε τουλάχιστον "πιστευω στον Χριστο. Πιστευω στην Παναγία. Και οχι να λενε εγω δεν πιστευω..."! Ο Μητροπολίτης με τα λόγια του αυτα, έδειξε-φωτογράφισε τον Αλεξη Τσίπρα, ο οποιε εχε δηλωσει ΑΘΕΟΣ!
           "Και αν τα μάθει, ο Αρχιεπίσκοπος;", ειπε στην ομιλία του ο κ. Ιερεμίας, για να δώσει ο ίδιος την απάντηση στο ερώτημα του αυτο. "Θέλω να τα μάθει για να του αποδείξω, οτι είμαι Δεσπότης Δημητσάνας"!!! Μαλιστα τόνισε πως, "σε όποιον με πειράξει το ράσο μου πετάει τριφασικο ρεύμα, γιατι ειναι ποτισμένο, απο τον Γρηγοριο τον Ε'"!..
           Με την ομιλία του αυτη ο Μητροπολίτης Ιερεμίας απέδειξε πως η Πατριδα μας εχει ανάγκη, απο παπάδες που δεν φοβούνται! Που θελουν να βοηθήσουν τον λαο! Που μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του μπροστάρη! Του οδηγού, που θα βγάλει το καράβι απο την τρικυμία! Και θα το οδηγήσει σε ήρεμα νερά...
           


 Τωρα, τέτοιες ώρες φαίνεται, η απουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου! Περασαν απο τοτε έξι ολόκληρα χρονια... Ειναι γεγονος οτι λείπει. Λείπει ο λογος του. Λείπει η αγαπη του για όλους. Λείπει το "σας πάω". Ναι. Ο Χριστόδουλος, ο δικός μας Χριστόδουλος, μας λείπει...

Η εκκλησία της Ελλαδος, ειναι πολυ φτωχή χωρις τον Χριστοδουλο! Χωρις τον μεστο του λογο. Χωρις την αγαπη του. Προχθές ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Ιερωνυμος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Μπορει να περασαν έξι χρονια, απο τοτε που έφυγε, ο κοσμος ομως έδειξε πως δεν τον ξεχνά... Χριστόδουλε θα εισαι για πάντα στη καρδια μας... Μας λείπεις. Ναι μας λείπεις...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου