ΤΟΥΣ "ΕΣΤΕΙΛΑΝ"!!!

• Ολα τα "πρόσωπα" των Ιμίων!
• Η δοκιμασία...και η παρέμβαση των ΗΠΑ!
• Κοντα στον πόλεμο με την Τουρκία!

          
 ΙΜΙΑ! 
           Ενα βράχος ιστορικός, που δεσπόζει στο Αιγαίο μας!!!
           Ενας βράχος με όλη την σημασια της λέξης...
           ΙΜΙΑ!!
           Ενας ακατοίκητος βράχος! Ελληνικος περα για περα! 
           Κοντα, η σχεδον κοντα υπαρχουν και αλλες Βραχονησίδες, οπως λέγονται, που και αυτές αποτελούν κομμάτι της νησιωτικής Ελλαδος... Ναι ειναι ολες ακατοίκητες! Μονο καποιοι ψαράδες και βοσκοι, απο την Καλυμνο επισκέπτονται αυτούς τους βράχους! Και παράλληλα φροντίζουν να κυματίζει σε όλους, η Ελληνική Σημαια! Και αυτο φαίνεται, οτι δεν αρέσει στους Τούρκους, οι οποιοι εδω και κάποιους μήνες νωρίτερα ειχαν ξεκινήσει εναν "λυσσαλεο κλεφτοπόλεμο"! Αποκορύφωμα του,  το...κατέβασμα απο δημοσιογράφους (ετσι ειχαν δηλωσει) της "Χουριέτ", της Ελληνικης Σημαίας και το "ανέβασμα" της Τουρκικής! 
           Η εμπλοκή δεν αργησε να γινει και η Ελλάδα με την Τουρκία έφθασαν μια ανάσα απο την σύρραξη! Απο εναν αδυσώπητο πόλεμο! Ενας ακήρυχτος πόλεμος...
          


Εκεινο το πρωινο στο τέλος του Ιανουαρίου του 1996 τρια ελληνόπουλα, οι Βλαχάκος, Γιαλοψός και Καραθανασης,  θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατριδας. Μονο που τα "εστειλαν" σαν...λεία στο στόμα του λύκου! Το Ελικόπτερο ηταν αχρηστο! Κινητο φέρετρο! Η καρδια των τριων παλικαριών μας, που αψηφώντας το γεγονος αυτο πήγαν να υπερασπιστούν την πατριδα, χτύπησε δυνατά, Ελληνικά! Πολλοι είπαν οτι το έριξαν (το ελικόπτερο)  οι Τούρκοι!   Αλλωστε οι λίγοι που κατάφεραν να δουν το...κουφάρι του ελικοπτέρου, διαπίστωσαν οτι υπήρχαν  τρύπες, απο πυροβόλα!!! Μέχρι τωρα, αν και εχουν περάσει πολλα χρονια δεν μάθαμε επισημα τι εγινε εκεινο το πρωινο, του 1996, σαν σημερα! Πως δηλαδη επεσε το ελικόπτερο... Ειναι καλα "κρυμμένο σαν επτασφράγιστο μυστικό"!!! Γιατι άραγε; Τι φοβούνται; Και ποιοι; Ερωτηματα που χρειάζονται άμεσες απαντησεις... Χθες, οχι σημερα!..         
           Λιγο έλειψε εκείνη την ημέρα να ξεκινήσει, ο ακήρυχτος πόλεμος Ελλαδος Τουρκίας!  Η παρέμβαση των Αμερικανών, απομάκρυνε αυτο το ενδεχόμενο", έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής! Μαλιστα, "η Αθήνα ειχε δειξει απο την αρχη την πρόθεση της να προχωρήσει πιο σοβαρά στην αποφαση για απεμπλοκη...", υπογράμμισαν οι ίδιες εφημερίδες!!! 
           Η Ελλάδα υστερα απο τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρεου, ειχε μολις αποκτήσει νεα Κυβερνηση, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ο οποιος το ιδιο βράδυ απο την Βουλη των Ελλήνων, ευχαρίστησε τους Αμερικανούς, για την...βοήθεια τους!!!!!
           Τωρα!
           Πεντε ηταν τα πρόσωπα, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, εκεινες, τις κρίσιμες ώρες, στα Ιμια!     
           Και να, ποια ειναι τα πρόσωπα αλλα και ποιος ο ρόλος τους!
           •Κωστας Σημιτης. 
           Ο νέος  πρωθυπουργός της Ελλαδος, ο οποιος έλαβε, τοτε, πολλες αποφάσεις μέσα σε σύγχυση για τα πραγματικα δεδομένα!!! Και αυτο γιατι δεν συγκροτήθηκε καποια μονάδα διαχείρισης της κρίσης!!!
           •Θεόδωρος Παγκαλος.
           Ηταν ο υπουργός των Εξωτερικών! Εκεινο το πολυ κρίσιμο τριήμερο βγήκε, εμφανίστηκε περισσοτερες φορές στην τηλεοραση, απο οτι στο γραφειο του!!! Μαλιστα εγινε γνωστο, οτι οταν τον αναζήτησε ο πρωθυπουργός για το ΚΥΣΕΑ, ειπε. Να τελειώσω την εκπομπη και...έφθασα!!!
           •Γεράσιμος Αρσενης.
           Ως υπουργός Άμυνας εκεινες τις πολυ κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, ειναι γεγονος πως ουδέποτε διαμόρφωσε μια σαφή αποψη για το μέγεθος της Τουρκικής στρατιωτικής απειλής!!!
           •Τανσού Τσιλερ.
           Ηταν η πρωθυπουργός της Τουρκίας που βγήκε η κερδισμένη αυτής της "εμπλοκής"! Ετσι και υστερα απο την απεμπλοκη, με την παρέμβαση των ΗΠΑ,  η Ελλάδα ηταν έτοιμη να συζητήσει τα πάντα για το Αιγαίο με την Τουρκία, που ζητούσε κατι τετοιο εδω και πολλα χρονια!  Δηλαδη την συνδιαχειρηση!!!!!
           •Μπίλ Κλίντον.
           Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, με τους συνεργάτες του μελέτησαν πολλα πιθανά σενάρια. Τελικα κατέληξαν, οτι έπρεπε να παρέμβουν αμέσως, ώστε να σταματήσει η κριση, πριν αυτη εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο!!! Ετσι άρχισε τα τηλεφωνήματα στον Σημίτη και την Τσιλερ... Περίεργος βεβαια, υπήρξε ο ρόλος του Ριτσαρντ Χολμπρουκ, που αιφνιδίασε την Ελλάδα, η οποια και τον κήρυξε  personna non grata!!!
           Ετσι και με τα πεντε αυτα πρόσωπα να παίζουν τον δικο τους ρόλο, έληξε η κριση στα ΙΜΙΑ, με την θυσία των τριων παλικαριών μας, που έπεσαν άδικα και πως μου ειχε πει σε συνέντευξη του τοτε ο πατέρας του Βλαχακου,,ο αείμνηστος Αντώνης Βλαχάκος, τους "έστειλαν" αδιάβαστους!!!!!
Αιώνια τους η μνήμη!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου