Η...ΤΣΙΓΚΟΥΝΑ!!!

• "Έλαμψε" με την απουσία της!
• "Πρωτη",της προεδρίας μας...
• Απο το κρεβάτι του πόνου!

         

  "Πρωτη" της ελληνικής προεδρίας...
           Ολόκληρη η Ευρώπη ηταν εδω...
           Στα...πόδια μας! Ηταν δικη μας...
           Και ναι! Ναι νιώσαμε δυνατοί! Και ας ηταν η πεμπτη φορα που ειμαστε στο...τιμόνι της! Και αυτο γιατι σημερα οι καταστάσεις, τα δεδομένα, εχουν αλλάξει!.. Εμεις προσπαθούμε να βρούμε τον τροπο ώστε να βγούμε μια ώρα απο την "παγίδα" του μνημονιου, που ολοι οι πολιτικοι μας (μέσα και έξω απο την Βουλη...), άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, μας έβαλαν!!!
           Αλλα και εκτός απο τις ειδικές συνθηκες, στις οποιες ειμαστε εμεις, με την ανεργία στην κορύφωση της, τα λουκέτα χιλιάδες σε όλη την χωρα και γενικα την φτώχια να πρωταγωνιστεί, η Ευρώπη εχει πλεον αλλάξει...πρόσωπο! Εχει διαφοροποιηθεί! Και οχι βεβαια πρός το καλύτερο... Ειναι γεγονος πως έχουμε πια μια "Μεγάλη Οικογενεια", μια Ευρώπη τριων, ναι τριων ταχυτήτων!!!
           Πιο συγκεκριμένα...
      
 
• Ευρώπη των πλουσίων!
           Εδω "μετέχουν" οι  χώρες που ηγούνται και αποφασίζουν για όλους τους άλλους! Επικεφαλής ειναι, οπως καλα εχετε καταλάβει η Γερμανία... Την ακολουθεί η Γαλλία.... Στο "κόλπο" ειναι και η Ιταλία, έστω και αν βρίσκεται σε οικονομικά χάλια! Το ιδιο ασφαλως ισχύει και για την Ισπανία...  Ολες αυτές οι χώρες "περνάνε" τις θέσεις της Γερμανίας! Το αποτελεσμα ειναι να υποφέρουν,  ναι,  οι υπόλοιποι!!! Η εντολή της Γερμανίας ειναι νόμος! Τέλεια και παύλα!..
           • Ευρώπη των μεσαίων!
           Δεν έχουμε και...σπουδαία πράγματα  σε αυτη την...ταχύτητα, για οι περισσοτερες χώρες της Ευρώπης..."πολεμανε" για μια...θεση! Και ο αγώνας ειναι σκληρός! Πολλες φορές μαλιστα γινεται και αδυσώπητος!
           • Ευρώπη των φτωχών!
           Στην ταχύτητα αυτη, βρίσκονται οι περισσοτερες χώρες του Νότου! Εδω ειμαστε και εμεις, που δίνουμε καθημερινα την μάχη της επιβίωσης! Της ανέχειας! Της ταλαιπωρίας! Της εξαθλίωσης! Των αυτοκτονιων! Της μεγάλης ανεργίας! Του...λουκετου! Των πολλών συσσιτιων! Και γενικα της φτώχειας! Μαζυ μας βρίσκεται και η Πορτογαλία! Και ισως αυτη, αργότερα εχει...,να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο και  δυσκολότερο πρόβλημα! Και αλλες πολλες, ισως και σε χειρότερη μοίρα απο αυτη που βρισκόμαστε εμεις!..
           Αλήθεια...  Ποιος ειναι ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας; Μπορει να μην "μετέχει" της Ευρωζώνης, εχει ομως μεγάλη επιρροή!!!  Παίζει σπουδαιο ρόλο στη Ευρώπη, στα δεδομένα της Ευρώπης!.. Στην λειτουργία της...
           "Πρωτη" λοιπον της Ελλαδος στην προεδρία της Ενωμένης Ευρώπης, χθες! Ολη, ναι όλη η...αφρόκρεμα της "Γηραιας Ηπείρου" ηταν εδω! Εκτός απο την Καγκελάριο της Γερμανίας, η οποια πάντως "έλαμψε" με την...απουσία της!!! Παρακολουθούσε βεβαια "τα πάντα ολα", απο το κρεβάτι του πόνου!!! Βεβαια ειχε στείλει τους δικούς της ανθρώπους, οι οποιοι την ενημέρωναν, περιπου ανα...τέταρτο!.. Ομως ρεεε παιδια χωρις την Αγκελα Μερκελ, "δεν λέει..."!!! Ετσι δεν ειναι;  Πηγε βλέπεις και...γκρεμοτσακιστηκε στα χιόνια!!! Και το έπαθε απο την τσιγκουνιά της!.. Τα πέδιλα που ειχε ηταν πολυ παλια, χαλασμένα και...άχρηστα!!! Αυτα λοιπον (τα φθηνά πέδιλα) ηταν η...αιτία του δυστυχήματος!!!
           "Καλα να πάθει", η...τσιγκουνα, λενε στην Γερμανία!!!
           Η...τσιγκουνα Μερκελ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου