ΤΟ...ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!!

• Η ανταλλαγή σε...είδος!
• Σεξ-ιστικό εθιμο...
• Ολα ειναι νόμιμα!

          
Εκει!
           Εκει θα μας...καταντήσουν!
           Εκει! Ναι, εκει θα φθάσουμε εαν δεν αλλάξουν τα πραγματα!..
           Μπορει λοιπον να έχουμε τετοια εξέλιξη...
           Μα, για ενα κιλό..."ξερά φασόλια";
           Ναι! Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, απο την Κυβερνηση!..
           Ομως...
           Ειπα σήμερα Κυριακή να μην σας...πιάσω απο την μούρη! Να μην αρχίσω απο το πρωι, τον εξαψαλμο! Να μην τα..."χωσω", σε κανεναν, ουτε καν στον Γιώργο, τον "κύριο πρόεδρο" και στον Γιωργακη, τον "κύριο φευγα"!!! Να μην βγάλω καμια λαμογιά στο φως! Ουτε καν αυτη που εγινε πρόσφατα για αγορά κινητών τηλεφώνων! Η, για την αγορά "δώρου" στον Χοακιμ, οχι Χουφτελ ρεε  οχι, αλλα Χοακιμ Φούχτελ!.. 
           Ειπα λοιπον, να μην ασχοληθω με την πολιτικολογια και τις επικείμενες εκλογες! Αυτα ας... περιμένουν,  για λιγο ομως!..
           Ας έρθουμε ετσι, στο θεμα μας...
           


Σε μια επαρχια της Κενυας, την Νιανζα, "ζει και βασιλεύει" ενα πρωτότυπο, οσο και ναι, ναι, πρωτόγονο εθιμο! Ειναι, οπως διαβασα, ενα "ανταλλακτικό εθιμο"! Οι ντόπιοι το λενε "τζαμπόγια"!!! 
Αυτο, σημαίνει, στην κυριολεξία ομως, σημαίνει "σεξ έναντι ψαριών"!!! Ναι! Σωστα! Πολυ σωστα διαβάσατε! "Σεξ έναντι ψαριών", λοιπον...
           Ουρα σχηματίζουν οι γυναίκες για να πάρουν ψάρια απο τα Καΐκια, με αυτο το..."ανταλλακτικό νόμισμα"!!! Και δεν...αγοράζουν ενα η δυο κιλά ψάρια για τις ανάγκες του σπιτιού τους!  Αλλα "μεγάλες παρτίδες", με  πέρκα, κυπρίνους και γατόψαρα! Προσφερουν το κορμί τους, για να εξασφαλίσουν τα πιο καλα της αγοράς, ψάρια!
           Τωρα!
           Το εθιμο αυτο, το "Τζαμπόγια", ειναι καθ'ολα νόμιμο! Μαλιστα ολοι το θεωρούν  "κατι το φυσιολογικό"!!! Βεβαια, οπως διαβασα, τωρα τελευταία, εχουν αλλάξει κάπως τα πραγματα! Και αυτο επειδη εχουν αρχίσει οι γυναίκες, να ντρέπονται, για αυτο που κανουν! Ετσι προσπαθούν να το αλλάξουν...,η να το...μειώσουν! Αυτο βεβαια δεν το θελουν, οι...τυχεροί ψαράδες, οι οποιοι περιμένουν την ώρα και την στιγμη, για να διαλέξουν την γυναίκα και να...επιχειρήσουν μαζυ της "Τζαμπόγια"!!!   Δηλαδη "σεξ έναντι ψαριών"!!! Το...ανταλλακτικό νόμισμα, σε δραση λοιπον!!!
           Ο Θεός να βάλει το χερι Του! Να μην φθάσουμε και εμεις σε "Τζαμπόγια", για..."ενα κιλό ξερά φασόλια"!!! Να μην φθάσουμε σε αυτο το...αλλο νόμισμα!!! Γιατι τοτε..."Τζαμπόγια", που τους χρειάζεται ολων των πολιτικών!!!  Η, κανω λαθος;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου