"ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"!!!

• Φεύγουν απο την πόλη τους!
• Στήθηκαν οι σκηνές στο γηπεδο...
• Σεισμοπληκτη περιοχή...
          
          


 Κεφαλλονια 2014!!!
           Περασαν 61 χρονια απο τοτε που ο εγκέλαδος, ειχε στην κυριολεξία ισοπεδώσει την όμορφη  (επιμένω σε αυτο, γιατι ειναι η αληθεια...) Κεφαλλονια!!!
           Ομως, την ώρα που ολα πλεον ειχαν πάρει τον δρομο τους, ήρθε και παλι...απρόσκλητος εκεινος! Ο εγκέλαδος! Ήρθε και έφερε τον πανικό! Τον φόβο! Την αγανάκτηση! Και την οργή!
           Το 1953 οι σεισμοί γκρέμισαν τα πάντα στην Κεφαλλονια!
           Οι νεκροί εκατοντάδες! Και χιλιάδες οι τραυματίες!..
           Κανένα σπίτι δεν έμεινε!!!
           Ετσι οι Κεφαλλονίτες τα έφτιαξαν ολα απο την αρχη και με νεα δεδομένα!.. Πιο γερα, ώστε να αντέχουν στους σεισμούς! Αντισεισμικά, οπως λέμε... 
           Παρα το γεγονος αυτο (σε κάποιους σεισμούς, κατα την διάρκεια των ετών τα "αντισεισμικα" σπίτια άντεχαν...) ήρθε αναπάντεχα (ετσι κανει, ο...αφιλοτιμος!!!) ο εγκέλαδος να επισκεφθεί και παλι την Κεφαλλονια! Και οχι μονο την επισκέφθηκε, αλλα εγκαταστάθηκε κιόλας!!! Ετσι απρόσκλητος!!!
   
       
Το 2014 λοιπον οι σεισμοί γκρεμίζουν  και αποτελειωνουν το Ληξούρι! Οι συνεχόμενοι σεισμοί, δεν εχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο! Το Ληξούρι δείχνει "βομβαρδισμένη" πόλη! Και οι παλαιότεροι, όσοι δηλαδη έζησαν το 1953 θυμουνται ολα οσα περασαν τοτε!.. Και δεν ειναι λίγοι αυτοι που πιστευουν, οτι οι τωρινοί σεισμοί, ειναι πιο ισχυροί και με μεγαλύτερη ένταση!!! Μαλιστα το βράδυ ειχαμε ενα νεο σεισμό 4,2 ρίχτερ, ο οποιος αναστάτωσε και παλι τον κοσμο!
           Ειναι παντως γεγονος, οτι καποιοι εχουν επενδύσει στο φόβο των κατοίκων της Κεφαλλονιας και...σπέρνουν-δίνουν "πληροφορίες", για νεο μεγάλο σεισμό!!!! Αυτές οι φήμες εχουν δημιουργησει πανικό, με αποτελεσμα, οι κάτοικοι να προσπαθούν να βρουν λύσεις!..  Χιλιάδες ειναι οι κάτοικοι που περνούν τις νύχτες τους στα αυτοκίνητα!!! Και στις σκηνές που έστησαν στο γηπεδο οι στρατιώτες...
            Και δεν έφθαναν ολα τα αλλα, καποιοι "ανακοινωσαν", πως επειδη ερχεται σεισμος 7 ρίχτερ (!!!) πρέπει οι κάτοικοι, να εγκαταλείψουν το Ληξούρι!!!! 
            Ε! Αυτο ηταν!
            Χιλιάδες κάτοικοι, "φόρτωσαν"στα αυτοκίνητα τους την οικογένεια τους και περασαν στο Αργοστόλι, απο οπου έφυγαν και φεύγουν για την Αθηνα, την Πάτρα και σε αλλες πόλεις, μακριά παντως απο τον...άτιμο εγκέλαδο, ο οποιος φαίνεται οτι ειναι εγκαταστημένος μόνιμα (;) στην Κεφαλλονια!!! Εκει στο Ληξούρι...
            Οπου φύγει...,φύγει λοιπον!!!
            Γίνονται μετανάστες!!! Πρόσφυγες, μέσα στην ιδια τους την χωρα!!!
            Πρόσφυγες, γιατι ο φόβος απο τις...φήμες, κάποιων επιτήδειων, έφερε-δημιούργησε αυτον τον μεγάλο πανικό, ο οποιος και τελικα, έφερε το αποτελεσμα της...μετανάστευσης!!! 
            Εαν συνεχιστει αυτη η...φυγή τοτε ειναι σίγουρο οτι σε λιγο χρονικό διάστημα,,οχι μονο το Ληξούρι, αλλα ολόκληρη η Κεφαλλονια θα ερημώσει!!!!! 
            Μηπως η Κυβερνηση, θα πρέπει να σκύψει περισσοτερο πανω στο τεράστιο πρόβλημα, που εχει δημιουργηθεί απο τους σεισμούς στην όμορφη Κεφαλλονια; Να δώσει άμεσες και πειστικές λύσεις; Να σταματήσει αυτούς που...σπέρνουν τις ψευδείς πληροφορίες; Να διαβεβαιώσει τον κοσμο οτι θα σταθει δίπλα του; Οχι με λογια; Αλλα με εργα! Αυτο εχει σημασια... 
             Μονο η Κυβερνηση, επαναλαμβάνω με εργα, οχι με λογια, μπορει να σταματήσει την μετανάστευση των κατοίκων της Κεφαλλονιας!!! 
             Την προσφυγιά!!!
        
            
            


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου