ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ...

• Λιγότεροι Βουλευτες!
• Ανανέωση του Κοινοβουλίου...
• Περιορισμός των υπαλλήλων!

         
Οχι!
           Δεν ειναι ψέματα! Έχουμε τους περισσότερους βουλευτές, απο πολλα αλλα κράτη!!!
           Ναι!
           Ειναι αληθεια, οτι εμεις...,η Ελλάδα πιο σωστα με έντεκα, άντε δώδεκα εκατομμύρια κοσμο, πληθυσμο, διαθέτουμε τους διπλάσιους, ακομα και τριπλάσιος βουλευτές, απο πολλα ευρωπαϊκά κράτη και οχι μονο και μαλιστα με τριπλάσιο πληθυσμο!!!
           Ακομα! Και αυτο ειναι πραγματικοτητα...
           Έχουμε διπλάσιο προϋπολογισμό, προκειμενου να λειτουργησει το Κοινοβούλιο μας!!!
           Μπορει να το αρνηθεί αυτο κάποιος;
           Οχι, βεβαίως!...
           Ετσι! Και με αφορμή τις οχι απλώς πολλες, αλλα εξαιρετικά πολλες συζητήσεις που κατα καιρούς εχουν γινει για τον "περιορισμό της σπατάλης", χωρις ομως καποια σοβαρή αποφαση, σημερα...,τωρα ειναι η ευκαιρια να γινουν κάποιες αλλαγές!!!
          

Καταρχήν, πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτων! Οι τριακόσιοι ειναι παρα πολλοι!!! Δεν ειναι αλλωστε λιγες οι φορές, που και οι ιδιοι οι βουλευτές το παραδέχονται αυτο!!! Ετσι και παρα τις κάποιες συζητήσεις "ουδεμία Κυβερνηση, τόλμησε να κανει κατι τετοιο"!!! Να περιορίσει δηλαδη, τον αριθμο των βουλευτων!!! Και απο 300 που ειναι σημερα, να γινουν 200, η ακομα και 150!!!!! Εδω θα πρέπει να υπογραμμίσω, πως για να γινει κατι τετοιο, δεν "απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος"! Μπορει να γινει με αποφαση της βουλής!!! Ποιος, η, μάλλον ποιοι ομως εχουν τα "κότσια", να κανουν κατι τετοιο; Να...βγάλουν δηλαδη οι ιδιοι τα ματια τους!.. ΟΥΔΕΙΣ, δυστυχως!!! Επιμένω ομως οτι τωρα ειναι η ευκαιρια!!! 
           Η, τωρα η, ποτε!!!
           Ενα αλλο θεμα, που πρέπει να γινει και μαλιστα ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ, ειναι η μειωση του πολυ πολυ μεγάλου αριθμού των υπαλλήλων, που οπως τονισα σε αλλο σχόλιο μου, εχουν ξεπεράσει τους 2.000!!! Και το θεμα, ειναι οτι συνεχίζονται οι προσλήψεις-διορισμοί, των "δικών τους παιδιών"!!! Δεν πρέπει να ξεχασω το γεγονος, του μισθού, που ειναι για όλους μεγάλος! Πολυ υψηλός! Και δεν εχει..., δεν συγκρίνεται με τους δικούς μας μισθούς, των500, η 700 η 1.000 ευρω!!!!! Η Κοινοβουλευτική σπατάλη, ειναι πολυ μεγαλη... Κατι πρέπει να γινει... Ετσι, ώστε να σταματήσει αυτη η...αιμορραγία!!!
           Τρεις ειναι οι..."λύσεις"!!!
           • Απαιτείται άμεσα ο περιορισμός του αριθμού των βουλευτων! Ετσι θα γινει ανανέωση του
Κοινοβουλίου, με νέους και θέλω να πιστευω, με άφθαρτους πολιτικούς!!!
           • Πρεπει να υπάρξει μεγάλος περιορισμός στην οικογενειοκρατία, η οποια σημερα κατέχει την πρωτη θεση σε ολες τις πολιτικές παρατάξεις!!! Ναι, σε ολα τα Κόμματα!!!
           • Οταν γινει η μειωση του αριθμού, των βουλευτων, ειναι βέβαιον οτι η επιλογή, θα γινεται  πλεον με αξιοκρατικά κριτήρια και οχι, οπως σημερα!..  Θα υπαρχουν κίνητρα. Η δουλεια, η επαγγελματική δραστηριότητα δηλαδη! Και βεβαίως το ήθος, αλλα και η προσωπικότητα  του υποψήφιου!!!
           Δεν θα πω, δεν θα σχολιάσω περισσοτερα σημερα... Δεν θα ασχοληθω ουτε με την ασυλία, η με το αν πρέπει η οχι να πληρώνουν οι βουλευτές διόδια! Θα έχουμε την ευκαιρια να τα...πούμε άλλη φορα!.. 
           Σημερα, θα υπογραμμίσω και παλι,  οτι δεν πρέπει να χαθει ακομα μια ευκαιρια! Να γινουν δηλαδη εδω και...χθες οι αλλαγές και στο Κοινοβούλιο...
           Η πατριδα το εχει ανάγκη... Και αλλωστε...
           Αυτο ειναι σωστο!!!



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου