Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

• Ερχεται και η δικη μας...
• Η αγαπη Εκεινου και η Ανάσταση Του!
• Η "κάθοδος", στον Άδη...

           "Ανάστα ο Θεός, κρινων την γην..."!
           Σημερα Μεγαλο Σαββατο, γινεται "η ακολουθία, η οποια ορίστηκε σε ανάμνηση της αναπαυσεως του Χριστού στον τάφο. Και της καθόδου Του, στον Άδη και της προειδοποίησης της αναστασης  αυτού"! 
           Επειδη, "η προειδοποίηση αυτη ειναι η πρωτη ανάσταση του Χριστού, που εφανερωθη στους νεκρούς, οι ιερείς ψάλλουν τον ύμνο, "Ανάστα ο Θεός, κρινων την γην..."!.. Οι ιερείς ειναι ντυμένοι,  ενδεδυμενοι στα λευκά. Και σκορπίζει δάφνες στο Ναό. Αυτο γινεται "ως σημεία της προειδοποιησεως της ένδοξου Αναστάσεως"!..
           Την αυγή της μετα του Σαββάτου πρωτης ημέρας της εβδομάδας, η Μαρία Μαγδαληνη, η Μαρία η μητέρα του Ιακωβου και η Σαλώμη πήγαν στον τάφο με αρώματα και μύρο, "δια να αλειψωσι το σεπτον σώμα του Ιησού..."! Μαλιστα οι γυναικες συζητούσαν και έλεγαν...
           ---Ποιος θα αποκυλιση τον λίθος του μνημείου;
           Οταν έφθασαν στον τάφο, διαπίστωσαν με απορία, οτι ο βράχος ειχε "αποκυλισθη" και οι φρουροί ειχαν πέσει στο έδαφος και ηταν τρομαγμένοι! 
           Είδαν ακομα πανω στο βράχο που ειχε μετακινηθεί, εναν Άγγελο, ο οποιος τους ειπε.
           ---Μη φοβεισθε. Ζητείτε τον Ιησού τον εσταυρωμενον; Δεν ειναι εδω. ΑΝΕΣΤΗΘΗ. Ιδού ο τάφος, οπου τον ενεταφιασαν ειναι κενός. Υπάγεται λοιπον ταχέως και είπατε τουτο εις τους μαθητας...
           "Χριστός Ανέστη", θα ακούσουμε και παλι αποψε σε ολες τις εκκλησίες και η Ανάσταση Του θα μας φωτίσει για άλλη μια φορα.
           Καλη Ανάσταση!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου