ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ!!!

• Ηθελε να παει στην Αγία Σοφια...
• Ανημερα της Αλωσεως της Πόλης!
• Τι εγραψε ο Τουρκικός Τύπος!

         Ο Ερντογάν καλεί ισλαμιστές να προσευχηθούν στην Αγια-Σοφιά

 Ήθελε...
           Ναι!
           Ήθελε να μας την..."σπάσει"! Και για αυτο την παραμονη της επετειου της Αλωσεως της Πόλης, ο Τουρκικός Τύπος έγραφε πως ο πρωθυπουργος της γειτονικής μας χωρας,   "ο Ταγιπ Ερντογαν θελει στις 29 Μαΐου να παει και να προσευχηθεί στην Αγία Σοφια..."!!!
           Εδω και καιρο τωρα, ολοι στην Τουρκία, έγραφαν πως η Αγία Σοφια, το Σύμβολο της Ορθοδοξίας, πρόκειται με αποφαση του ίδιου του πρωθυπουργου να μετατραπεί σε τζαμι!!! Τόνιζαν μαλιστα οτι ολα ειναι έτοιμα και οτι τα σχέδια θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα!!!
           Ομως, την παραμονη της αποφραδας ημέρας, καποιες εφημερίδες έγραφαν οτι "κορυφαία στελέχη της Επιστημονικής και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της Τουρκίας, συγκεντρώνουν υπογραφές, ώστε να παραμείνει μουσείο η Αγία Σοφια..."!!! Και ολα αυτα τα σχόλια ήρθαν κοντρα στους σχεδιασμούς του Τούρκου πρωθυπουργου και πολλών άλλων κύκλων, που ηθελαν και πιστευω πως θελουν ακομα, να μετατρέψουν την Αγία Σοφια σε τζαμι! Θελουν μαλιστα, οπως υπογραμμίζουν σε καθε ευκαιρια, "να κανουν προσευχή στην επέτειο της Αλωσεως της Πόλης"!!!
           
 Μιλιέτ: Ισλαμική οργάνωση καλεί αύριο Μουσουλμάνους στην Αγία Σοφία

 Οπως έμαθα, η εφημερίδα "Τζουμχουριετ", κυκλοφόρησε προχθές με τίτλο "Η Αγια Σοφια, θα πρεπει να παραμείνει μουσείο..."! Στο άρθρο της, η εφημερίδα τονιζει οτι "η Πλατφόρμα Παρακολούθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ξεκινησε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών αναφορικά με τις συζητήσεις που γίνονται για το άνοιγμα του μουσείου της Αγίας Σοφίας για προσευχή! Να γινει δηλαδη τζαμι!.."!!!
           Θα πρεπει να πω, πως η συγκέντρωση, η εκστρατεία πιο σωστα, συγκέντρωσης των υπογραφών, ξεκινησε στις 12 Μαΐου του 2014 και συνεχίζεται καθε ημερα και πιο έντονα... Και ναι...
Ναι ειναι χιλιάδες οι Τούρκοι, που πιστευουν πως, το Σύμβολο των Ορθοδόξων Χριστιανών, θα πρεπει να παραμείνει μουσείο! Ετσι σε καμια περιπτωση, δεν πρεπει να μετατραπεί σε τζαμι! Αλλωστε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα, εχει προειδοποιήσει προσφατως τον πρωθυπουργο της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογαν, πως δεν πρεπει να αλλάξει η Αγία Σαφια...
           Τωρα!
           Τωρα, μέσα στον κακο χαμό των εκλογικών αναμετρήσεων και του ποιος ειναι ο νικητής και ποιος εχει το δικαίωμα να ομιλεί, ξεχάσαμε τα εθνικά μας θεματα που -δυστυχως- εχουν περασει σε δευτερη μοίρα!..
           Θα πρεπει λοιπον η Κυβερνηση μέσα στα τοσα αλλα προβλήματα που εχει, να λύσει και αυτο!
           Αυτη την φορα, ο Ερντογαν δεν τόλμησε να κανει πράξη την απειλή του! Ποιος ομως μας εγγυάται οτι δεν θα την πραγματοποιήσει αυριο; Για αυτο, ο Αντώνης Σαμαρας θα πρεπει να βρει και για την υποθεση αυτη μια λύση...
           Ετσι δεν ειναι;

           

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου