ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Οι τελευταίες...πινελιές!
• "Ποιος", θα διαπραγματευθεί το χρέος;
• Ξεκινησε η..."αντίστροφη μέτρηση"...

        
   Το οτι ο ανασχηματισμός αυτος ειναι "οικονομικού περιεχομένου" (ας τον ονομάσουμε ετσι...), δεν χωρα καμια αμφιβολία!
           Ηδη τα...όργανα ξεκίνησαν με την αποπομπή η, παραίτηση (μπορείτε να διαλέξετε, την οποια λεξη εσεις θελετε... Δεν εχει και...τοσο σημασια!) του μέχρι και χθες ΓΓ Εσοδων του Χάρη Θεοχαρη!!!
           Αλλωστε ολα δείχνουν πως αυτος ο ανασχηματισμός "κτυπά" ιδιαιτερα το υπουργείο των Οικονομικών! Εκει βρίσκεται λοιπον το "κλειδί"!..
           Και το ερώτημα που πλανάται ειναι.
           "Φεύγει; Η, μένει;", ο Γιάννης Στουρναρας; 
           Την απάντηση θα την μάθουμε τις επόμενες ώρες! Μπορει και σημερα...   Η, το αργότερο αυριο... Παντοτε ομως πριν απο την εορτή του Αγίου Πνεύματος, την ερχόμενη Δευτέρα... Με την ευκαιρια, θα πρεπει να θυμίσω, οτι τοσο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, οσο και ο κ. Αντώνης Σαμαρας, εχουν αναβάλει ολα τους τα ραντεβου για αυτο το Σαββατοκύριακο! Ακομα και τα ταξίδια του στο εξωτερικό ανέβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβερνησης! Ετσι σημερα, αλλα και αυριο θα γινουν οι τελευταίες συζητήσεις, θα μπουν οι "τελευταίες...πινελιές", ετσι ώστε να οριστικοποιηθεί το νεο υπουργικό σχήμα, προκειμενου, η ορκωμοσία να γινει το πρωι της Τρίτης...
          


Ειναι παντως σίγουρο, οτι ο υπουργος  Γιάννης Στουρναρας,  δεν θα ειναι και στο νεο υπουργικό συμβούλιο. Θα ειναι ομως ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος, με ξεχωριστές αρμοδιότητες! Το επιβεβαιώνει αλλωστε και "το μυστικό ταξίδι-αστραπή, που εκανε πριν λιγες ώρες στο Παρίσι, οπου και συναντήθηκε μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας με την επικεφαλής του ΔΝΤ, την Κριστιν Λαγκάρντ"!!!
           Ομως, μπορει να μην μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, θα ειναι ο ανθρωπος "κλειδί", ο οποιος θα αναλάβει την διαπραγμάτευση του χρέους! Ειναι βέβαιον, οτι ο Γιάννης Στουρναρας, ο οποιος γνωριζει τα...κατατόπια, θεωρείται ο καταλληλότερος, για να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις! Ολοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες του εχουν απόλυτα εμπιστοσύνη! "Ειναι επιτυχημένος", ειπαν (σχεδον) ολοι οι υπουργοι Οικονομικών της Ενωμένης Ευρωπης!
           Οταν πριν λιγο ο Γιαννης Στουρναρας ρωτήθηκε απο τους συναδέλφους μου "τι θα γινει;", απάντησε. "Ειναι θεμα του πρωθυπουργου οι αλλαγές! Ειναι αποκλειστικό προνόμιο του Αντώνη Σαμαρα! Στην πολιτική δεν υπαρχουν επιθυμίες..."!!!
           Και ετσι ειναι.
           Ομως...
           Δεν υπαρχει και αδιέξοδο στην πολιτική, να προσθέσω...
           Ολα λοιπον, θα ξεκαθαρίσουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος!!!
           Ολα!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου