ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!

• Τα Α Ε Ι, ειναι σε "κακά χάλια"!
• Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης κορυφαίο...
• Τι, λεει η Παγκόσμια Ερευνα...

          
 

Δεν μπορω να το καταλάβω...
           Για την ακρίβεια, μου το έλεγαν...,πιο σωστα το έβλεπα, το βλέπω και το βλέπουμε ολοι, οτι στα ΑΕΙ της χωρας μας ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
           Δεν ειναι ψέματα, οτι εχουν γινει Κομματικά "Φρουρια"! Ιδιαιτερα των αριστερών κινημάτων! 
           Και αυτο το βλέπουμε καθημερινα, οταν περνάνε έξω, απο καποιο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα! Νομίζεις οτι βρίσκεσαι σε χώρο ενός Αριστερού Κόμματος! Οι αφίσες ειναι τόσες πολλες που και αυτές σε προδιαθέτουν για κατι τετοιο! Το ιδιο και τα γκράφιτι!..
           Ετσι, νομίζεις, οτι ΔΕΝ εισαι σε Πανεπιστημιακό χώρο. Αλλα κάπου αλλου!.. 
           Εαν δεν ειναι ετσι, μπορούμε να το συζητήσουμε! 
           Θα χαρώ να διαβάσω τις δικες σας θέσεις...,η, αντιθέσεις!
           Τωρα και με γνώμονα ολα αυτα που ανέφερα...
           Δεν περίμενα κατι καλύτερο για την αξιολόγηση που πραγματοποιηθηκε απο το Ολλανδικο Πανεπιστήμιο Leiden, απο το οποιο εγινε και η κατάταξη των ΑΕΙ όλου του κόσμου!!!
          
 

 Σύμφωνα λοιπον με την αξιολόγηση αυτη, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, καταλαμβάνουν θέσεις κατω...,η, πολυ πολυ κατω απο την μέση!  Βλέπετε, στην ερευνα που εγινε μετρησαν ολα! Και οι αξιολογητές δεν αστειεύονται καθόλου! Η βαθμολογία τους για τα Πανεπιστήμια μας, δεν ειναι καλη! Αυτη ειναι δυστυχως η αληθεια!!!
            Μέσα σε αυτη την...συμφορά, "το Πανεπιστήμιο της Κρήτης αναδείχτηκε σε κορυφαίο Ιδρυμα της Ελλαδος!"!!! Πήρε την 333 θεση, ανάμεσα σε 750 Πανεπιστήμια!!!
            Ολα τα αλλα ΑΕΙ της πατριδας μας βρισκονται σε πολυ χαμηλότερες θέσεις!..
            Το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων κατέχει την 450 θεση!
            Το Πολυτεχνειο, το ΕΜΠ, εχει πάρει την 454 θεση!
            Το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ, ειναι στην 506 θεση!
            Το Πανεπιστήμιο Αθηνων, ειναι μολις στην 548 θεση!  Και 
            Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας εχει...πιασει πάτο! Ειναι στην 588 θεση!
            Ναι!
            Δεν ειναι ψέματα! Δυστυχως οι αριθμοί "μιλανε" και λενε μονο την πραγματικοτητα!!! 
            Ομως κατι πρεπει να γινει! Το υπουργείο της Παιδεία, θα πρεπει άμεσα να λάβει μετρα.. Ειναι ντροπη σε μια χωρα του πνεύματος και της μάθησης, οπως ειναι η Ελλάδα, τα Πανεπιστήμια μας, να βρισκονται σε τετοια χάλια!!!
             Ρεε...
             Δεν το πιστευω...
             Πως το λενε...


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κε Κοντονή,
    δεν είναι περίεργο που τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) μιας κατεχόμενης χώρας ΔΕΝ είναι δυνατό να αναπτύσσονται αλλά θα υποβαθμίζονται συνεχώς και μάλιστα με ρυθμό που καθορίζουν οι κατοχικές δυνάμεις και οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους!!! …δυστυχώς έως ότου κλείσουν.
    Παρατηρείτε την επιφάνεια με τα συνθήματα αλλά το «φρέσκο» καλό αυγό το «απολαμβάνουμε» από μέσα, όχι το τσόφλι! Πριν την κατοχή, τα ΑΕΙ της πατρίδας μας ήσαν αναλογικά πάνω από 100 μονάδες ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και καταρρέουν τα τελευταία χρόνια. Για χίλιους δυο λόγους, κυρίως όμως επειδή συνθλίβονται από έλλειψη πόρων ,χρηματοδότηση επιστημονικών δραστηριοτήτων αλλά και εποπτικού υλικού, ανανέωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών. Ως παράδειγμα, για να καταλαβαινόμαστε και ως δάσκαλος σας ενημερώνω: έστω σε ένα Πανεπιστημιακό τμήμα διδάσκουν Καθηγητές ανά ένας Φυσικός, Μαθηματικός, Χημικός, και παίρνουν σύνταξη οι δυο!!! Πρέπει να περιμένουμε να φύγουν ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ώστε στη θέση των 5 να προκηρυχθεί ΜΙΑ θέση… όπως επιβάλλουν οι κατακτητές!!! και υποτάσσονται στις προφανώς παράλογες απαιτήσεις-εντολές οι ψευτο-κυβερνήτες κατεχόμενοι που παριστάνουν τους Υπουργούς!!! Εσείς, ως λογικός άνθρωπος, ποια μοναδική θέση προτείνεται να προκηρυχθεί;;; και ποιοι θα διδάσκονται τι;;;
    Εν τέλει και για λόγους τυπικούς:
    Πρέπει να μην λέμε ΑΕΙ και ΤΕΙ, επειδή στην Ελλάδα σήμερα κατά Νόμο υπάρχουν ΜΟΝΟ ΑΕΙ που διακρίνονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Άρα όταν λέμε ΑΕΙ εννοούμε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ αλλιώς ή έχουμε πλεονασμό ή έχουμε άγνοια ή εξυπηρετούμε σκοπιμότητες!!!
    Κωνσταντίνος Κουλούρης
    Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή