...ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΟΚ!!!

• Βραζιλια, ώρα μηδέν!
• Αλλοτε... Και τωρα...
• "Υποχώρησε" το νόμισμα της χωρας!

         


Ε!
           Οχι! Δεν ειναι αυτη η Βραζιλία!
           Μιλάω για το...ποδόσφαιρο της χωρας αυτής! 
           Στο φετινό Μουντιάλ, η Βραζιλία "κατέκτησε", με το ζόρι την τεταρτη θεση! Δεν ειναι ψέματα, οτι στα ημιτελικά..."μπήκε", υστερα, απο την βοήθεια που τις έδωσαν...απλόχερα καποιοι διαιτητές!..
           Που ειναι το ποδόσφαιρο, που αλλοτε μας ειχε συνηθίσει;
           Τι εγινε; Γιατι τέτοιος...ξεπεσμος; Τι φταίει; Άλλαξε κατι; Η, πια στερεψαν τα...ταλέντα;
           Ειναι ερωτηματα, που χρειάζονται άμεσα απάντηση!
           Ειναι αληθεια, οτι ολος ο πλανήτης, εχει μείνει με..."ανοικτό το στομα", απο τις οχι καλές εμφανίσεις της ποδοσφαιρομανας Βραζιλίας, η οποια, εφετος ειχε γινει η πιο εύκολη αντίπαλος, σχεδον για ολες τις Εθνικές ομαδες!..

           



Ετσι, πριν λιγες ημερες η Εθνική της Γερμανίας (αποψε αγωνίζεται στον τελικο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Αργεντινή, που δεν εχει καμια σχέση με την παλια κραταιά ομαδα του Μαραντονα) διέσυρε την Βραζιλία!!! Την..."πεταξε έξω απο τον τελικο", με εκεινο το 7-1, που άνετα, θα μπορουσε να γινει και 9-1!!! Ακομα και 10-1, εαν οι Γερμανοί παίκτες στο ημίχρονο του αγώνα,δεν συμφωνούσαν να σταματήσουν τον...διασυρμό!!! 
           Ο Μεγάλος εξευτελισμός, για την αλλοτε δυνατή, φιγουρατη και τεχνική Βραζιλία!..
           Φαινεται λοιπον, πως οι...μάγοι δεν υπαρχουν πλεον! "Πέθαναν", καποια χρονια πριν!
           Και ναι...
           Αυτο το..."απεδειξε περίτρανα" και για αλλη μια φορα το Σαββατοβραδο (12 Ιουλίου 2014), η Βραζιλία, οταν δεν μπορουσε να..."πάρει τα πόδια της", στον "μικρο τελικο", με την Ολλανδία!!! Ετσι εχασε...,συνετριβη πανηγυρικά με 3-0!!! 
           Η Ολλανδία τα πηγε περίφημα! Έπαιξε απλο ποδόσφαιρο! Και έδειξε,απο την αρχη του αγώνα οτι εκεινη θα ηταν το..."αφεντικό"!!! Και ετσι εγινε! Η νίκη της, επι της αλλοτε φημισμένης Βραζιλίας, σημειώθηκε...σαν σε προπόνηση!!! Η δικαιολογία, πως η Βραζιλία, ηταν αδιάφορη, ειναι τουλάχιστον για...μωρά παιδια! "Πέφτει στο κενο", οπως λεμε!..
           Η φετινή Βραζιλία ηταν η χειρότερη, που εχω δει στα τελευταία τριάντα χρονια! Αυτη ειναι η αληθεια! Πικρη; Ναι! Μα ομως ειναι η αληθεια και δεν αλλάζει... Και κατι ακομα! Οι...φανέλες απο μόνες τους, δεν παιζουν ποδόσφαιρο!!! Ετσι δεν ειναι;
           ...Και νεο σοκ!
           Ναι και νεο σοκ, για την Βραζιλία, η οποια εκτός απο την συντριβή της, πανωλεθρία καλυτερα στο ποδόσφαιρο ("έφαγε" δέκα γκολ μέσα σε τρεις ώρες! Σε δυο αγωνες δηλαδη...) απειλείται τωρα και με υποχώρηση του νομίσματος της! Αλλα για αυτο, θα μιλήσουμε αλλη φορα!!!
           Προηγείται το...νεο σοκ! Ενα σοκ που ήρθε απο την...Ολλανδία αυτη την φορα!..
           Βραζιλία, ώρα μηδέν, λοιπον!..
           Κρίμα! Ναι...
           Ντροπη! Ναι...
                  
                    Σημ. Συντ. Αποψε θα δουμε στον τελικο του Μουντιάλ την Γερμανία (κληρώθηκε να ειναι γηπεδούχος...), να "υποδέχεται" την Αργεντινή! Δεν θελω να κανω προβλέψεις... Ομως πιστευω οτι η Γερμανία, ειναι καλύτερη, απο την Αργεντινή!!!
                                                                 Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου