Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΡΕΕ!!!

• Ακομα και 1.000 με 1.500 ευρω το...κεφάλι!
• Ολα στα χλιδάτα πάρτυ, στην Μύκονο!
• Για πλάκα ανοίγουν χιλιάδες σαμπάνιες!

           
 

Σε πολλες περιοχές της χωρας μας υπαρχει  "λίστα αναμονής συσσιτίου..."!!!!!
           Οχι! Δεν κάνατε λαθος! Διαβάσατε πολυ πολυ σωστα!..
           Η φτώχεια εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Μιλαμε για "παγκόσμιο ρεκόρ", μου ειπαν απο την Κεντρική Μακεδονια, οπου το πρόβλημα παρουσιαζεται πιο έντονο!
           "Ο αριθμος των σιτιζομενων εχει αυξηθεί δραματικα..."!!! Μου ειπε στο τηλεφωνο πριν απο λιγες ώρες, φιλος και υψηλά ισταμενος στην Περιφερεια της Κεντρική Μακεδονίας...
           "Τι λες τωρα;"! Του ειπα, για να λάβω ενα ακομα "μήνυμα-χαστούκι", απο τον φιλον μου!
           "Να φανταστείς, πως οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι, επειδη δεν μπορουν να ανταποκριθούν, τηρούν "λίστα αναμονής" πολιτών που ζουν κατω απο το όριο της φτώχειας..."!!!
           Ναι!
           Ηταν, ενα δυνατό χαστούκι, αυτη η είδηση της "λίστας αναμονής συσσιτίου"!!! Υπαρχουν και δεν ειναι λιγες, οικογένειες που εκλιπαρούν για ενα πιάτο φαγητο! Πεφτουν στα γόνατα κυριολεκτικά! Και για να καταλάβετε το μέγεθος της φτώχειας, θα σας πω, πως οι Μητροπόλεις Νεαπολεως και Σταυρουπολεως, το 2009 σιτιζαν 1.500 άτομα! Ενω σημερα το 2014, σιτίζονται, προσφερουν φαγητο σε 7.200 ανθρωπους!!! Εχουμε λοιπον μια αύξηση της φτώχειας  κατα περιπου 400%!!! Για την ακρίβεια ειναι 366%μ η αύξηση!!!
           Φθάσαμε λοιπον, σε τέτοιο εφιάλτη;
           Δυστυχως ΝΑΙ!!!
           
 

Και ενω αυτα συμβαίνουν στην Βόρειο Ελλαδα, σε καποιες αλλες περιοχές και ιδιαιτερα σε ενα νησι, που μονο ο ύπνος καθε βράδι, κοστίζει κοντα στα χιλια ευρω, υπαρχουν καποιοι που,ναι,ναι  ξεφτιλίζουν το χρημα με την απληστία τους, κάνοντας απίθανα πραγματα! Οπως, για παράδειγμα,  ανοίγουν "για πλάκα" σαμπάνιες, πληρώνοντας ακομα και 60.000 ευρω για μερικές ώρες διασκέδασης!!!
           Ολα αυτα και πολλα αλλα, στο νησι των ανέμων...
           
 
 Την όμορφη Μύκονο, στην οποια τούτες τις ημερες  ετοιμάζεται και μια συναυλία του Χούλιο Ιγκλεσιας και του Αντώνη Ρέμου! Μια συναυλία, που θα γινει στο "Nammos", εκει στην Ψαρρου! Να σας πω, οτι γινεται "πόλεμος" μεταξυ ελλήνων και ξένων βαθυπλουτων επιχειρηματιών και εφοπλιστών, για ενα "πρωτο τραπέζι πίστας"!!! Ετσι οι διοργανωτές, που τρίβουν τα χέρια τους απο χαρα, χρεώνουν  μέχρι 1.000 ευρω το άτομο και σε πολλες περιπτωσεις ακομα και 1.500 ευρω το άτομο!!! Ενω, ουδεις γνωριζει,  τα ποσά που θα πληρωσουν οι VIPs για μια νύχτα διασκέδασης, ηδη στο νησι, στην Μύκονο, φθάνουν τα φορτηγά με τις σαμπάνιες, το χαβιάρι και το σούσι με αυγα χελιδονοψαρου!!! Ακομα οι διοργανωτές εχουν φερει πολυτελή αυτοκίνητα και καινούργιες ξαπλώστρες για την παραλία, που ενοικιάζουν με 500 ευρω την φορα παρακαλω!!!!!
           Στην Μύκονο το χρημα ρέει άφθονο και ακατάσχετα! Την ώρα που εκει πανω, στην Κεντρική Μακεδονια, η φτώχεια εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!!! 
           Ντροπη!
           Να πεθαίνει κάποιος για ενα κομμάτι ψωμι! Και καποιοι αλλοι μονο για μια ξαπλώστρα να πληρώνουν 500 ευρω την φορα για να...τεντώνουν την "αριδα" τους, οπως έλεγε ο πατέρας μου, ο  αειμνηστος μπάρμπα Θανάσης Κοντονής, εκει κοντα στο κύμα!!!
           Δεν ειναι άδικο;
           Ο λαος πειναει ρεε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου