Κ Α Τ Α Ν Τ Ι Α !!!

• Βάνδαλοι..."διέλυσαν" την προτομή του Σολωμου!
• Ολοσχερή καταστροφή...
• "Χαθηκε" η κεφαλή  του εθνικού μας ποιητή!

           Βάνδαλοι...
           Ναι, βάνδαλοι πήγαν αποφασισμένοι εκει στον Εθνικο μας Κήπο και χωρις ουδεις να τους πάρει...χαμπαρι κατέστρεψαν το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή, του Διονυσιου Σολωμου!
           Ηταν τοσο μεγαλη η μανια τους, που...άφησαν όρθια μονο την κολώνα...,την βάση, στην οποια ηταν τοποθετημένη η προτομή του Ζακυνθινού Εθνικού μας ποιητή!.. Ολα τα αλλα ηταν εδω και εκει σκορπισμένα, σπασμενα, κομματιασμενα!..
           Εκει που θελω να σταθω περισσοτερο ειναι το γεγονος πως οι βάνδαλοι φεύγοντας..."πήραν" μαζυ τους την...κεφαλή του Διονυσιου Σολωμου!!!
           Φαινεται λοιπον, καθαρα και ξαστερα πως αντικειμενικός σκοπός τους ηταν μονο να κλέψουν την προτομή του Εθνικού μας Ποιητή!!!
           Ο σκοπός τους και ο στοχος τους επετεύχθη, δυστυχως!..
           Και το περίεργο ειναι πως ουδεις, μέχρι τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εχει "ανοίξει" το στομα του!!! Δεν εχει δώσει εξηγήσεις! Δεν ειπαν λεξη για το πως καταστράφηκε το άγαλμα, που για πολλα πολλα χρονια ηταν-έστεκε εκει τοποθετημένο...
           Για την ακρίβεια η προτομή του Εθνικού μας ποιητή, του Διινυσιου Σολωμου, έστεκε στο σημείο εκεινο του Εθνικού μας Κήπου, απο το 1925! Δηλαδη, πριν απο 90 χρονια! Πολυ κοντα στον εναν αιώνα!!!
           Ντροπη!
           Και μεγαλύτερη ντροπη για τον Δημαρχο της Αθήνας, τον κ. Καμίνη, ο οποιος απο καιρο τωρα εχει "διαλύσει" το Νομικό Προσωπο, το οποιο ηταν υπεύθυνο, διοικούσε πιο σωστα τον Κήπο! Μαλιστα τα χρήματα που ηταν για την υπηρεσία αυτη, ο δημαρχος Αθηναίων, τα εδωσε "για αλλες ανάγκες του δήμου..."!!! Ετσι άφησε εγκαταλειμμενο το σημαντικότερο μνημείο πρασίνου που διαθετει η Αθήνα!!!
           Ο ιστορικός της εποχης εκείνης, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Διονυσιου Σολωμου εγραψε συγκεκριμένα. "Την ημερα που αποκαλυπτόταν η προτομή, την προσφώνηση εκανε ο ποιητής Κωστής Παλαμας, επαναλαμβάνοντας τους στίχους του Διονυσιου Σολωμου. 'Κλείστε μέσα στην ψυχη σας την Ελλάδα και θα αισθανθήτε μέσα σας να λαχταρίζη καθε είδος μεγαλείου'. Με τους στίχους αυτους εγιναν λοιπον τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Εθνικού μας ποιητή"!!!
           Και ηρθαν λοιπον, σημερα ανενόχλητοι οι βάνδαλοι να...αποκεφαλισουν τον Διονύσιο Σολωμο! Και να παρουν...,να κλέψουν το ορθό την προτομή του Εθνικού μας ποιητή, που ισως πωλήσουν σε συλλέκτες!!!
           Ντροπη!!!
                                                                                                 Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου