ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ..."ΧΑΒΑΛΕ"!!!

• Συλλαλητήριο μαθητών!
• "Αρκει να μην κανουμε μάθημα..."!
• "Καθιστική" διαμαρτυρία στη Νεα Φιλαδελφεια!

           "Παει περασε και αυτο..."!  Ειπε με ανακούφιση ενας φιλος, απο τα πρωτοκλασάτα ονοματα, του υπουργείου Παιδείας!
           Ναι...
           Περασε, οπως ειπε!
           Περασε ομως χωρις απώλειες; 
           Χωρις εστω και το παραμικρό συμβάν;
           Οχι!
           Και αυτο επειδη κατα την πορεία εκει στο Συνταγμα, καποια...καλοπαιδα, ναι,ναι "εξωσχολικοί εγκάθετοι" μπήκαν στην πορεία των παιδιών και εκει στον Άγνωστο Στρατιώτη, προσπάθησαν, να τα κανουν...καλοκαιρινά!..
           Ήθελα να ρίξουν τα προστατευτικά κάγκελα, που ειχε βάλει η αστυνομία, αλλα δεν μπόρεσαν και ετσι "έφυγαν άπραγοι", οπως μου ειπαν απο την ΕΛ ΑΣ!
           Συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία, ειχαμε και εδω στη Νεα Φιλαδελφεια! Οι μαθητες των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πατριαρχου, οπου ειχαν κουβέντα συνεργασίας με αστυνομικούς! Λιγο μετα τα παιδια έκοψαν την κυκλοφορία στην Λεωφοφο Δεκελείας (τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων) και αφου εβαλαν τα πανό στην μέση της Λεωφόρου, σχημάτισαν έναν κύκλο και έκατσαν στο δρομο, φωνάζοντας συνθήματα, οπως το πολυ πολυ γνωστο σε ολους μας, το "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...", δίνοντας ρυθμό με παλαμάκια!!!
           Ηταν μια καθιστική διαμαρτυρία των μαθητών της περιοχής μας, ήρεμη και συντεταγμένη! Και, οπως ειχαν υποσχεθεί τα παιδια, στους αστυνομικούς που δεν φάνηκαν πουθενα κατα την διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας (έπραξαν πολυ ορθά. Και μπραβο στον υπουργο και στον αρχηγο, που ειχαν δώσει τέτοια εντολή!) αποχώρησαν ήσυχα ήσυχα και ήρεμα ήρεμα, έπειτα απο περιπου μιση ώρα!!!
           Τωρα...
           Δεν μπορω να συμφωνήσω με την θεση κάποιων ανώτατων στελεχών του υπουργείου της Παιδείας, οτι "ολα γίνονται για...χαβαλέ"! Και οταν τους ρωτησα "με τις καταλήψεις τι νεα εχουμε;", μου απάντησαν πως, τα ιδια τα παιδια ομολογούν οτι τις κανουν για να γλυτώσουν το μάθημα! "Αρκει να μην κανουμε μάθημα...", λενε οι υπεύθυνοι του υπουργείου, πως τους ειπαν τα παιδια!!!
           Ομως οταν ρωτησα τα παιδια, "γιατι το κανετε ρεε μαγκες;", μου απάντησαν με στοιχεια, με ντοκουμέντα το γιατι λενε "οχι στο Νεο Σύστημα και για αυτο αγωνιζόμαστε να μην περασει..."!!!
           Προσωπικα είμαι δίπλα στα παιδια, γιατι πιστευω πως το μέλλον αυτου του τοπου ανηκει σε αυτα! Βεβαια στην εποχη μου, δεν υπήρχαν καταλήψεις. Το μονο που γνωρίζαμε τοτε,  ηταν να κανουμε καποια...κοπάνα! Μαλιστα δεν ηταν λιγες οι φορες που έπαιρνα το απουσιολόγιο (έκανα και απουσιολόγος, ναι!) και απο τους Αγίους Αναργύρους φθάναμε στο Άλσος, η σε καποια αλάνα (τοτε υπήρχαν και απο αυτες!!!) εδω στη Νεα Φιλαδελφεια για να παίξουμε ποδοσφαιρο...
           Ναι είμαι με τα παιδια, αρκει να μην το παρακάνουν! Αλλωστε οπως ειπε και ο υπουργος Παιδείας ο Ανδρεας Λοβερδος, "όσες ώρες διδασκαλίας χαθούν, θα αναπληρωθούν στις διακοπές των Χριστουγέννων"!!! Συμφέρει λοιπον; Οχι βεβαιως! Για αυτο επιστροφή στα μαθήματα τωρα...
           Τέλος οι καταλήψεις...
           Εντάξει ρεε μαγκες;
                                                                     Γιώργος Κοντονής




1 σχόλιο:

  1. Ἀγαπητέ μου Συμμαθητά (παρά μία τάξη)
    Ὁ νόμος πού τὰ "παιδιά" ἀρνοῦνται νά ἐφαρμόσουν, εἶναι νόμος ποὐ βγῆκε, ἀφοῦ συμφώνησαν οἱ περισσότεροι καθηγητὲς καὶ ἡ πλειοψηφία τῆς βουλῆς.
    Γιατὶ ὑποστηρίζεις τὴν ἀνυπακοὴ στοὺς νόμους τοῦ κράτους.
    Ὁ Νόμος εἶναι ἐκείνη ἡ ἐλευθέρα ἀπόφασις, πού μἐ τὴν συγκατάθεσιν τοῦ λαοῦ ἔγινεν.
    Ρήγας Φερραῖος, 1757-1798, Ἐθνομάρτυς

    Κρατίστην εἶναι δημοκρατίαν ἐν ἧ πᾶντες ὡς τύραννον φοβοῦνται τὸν νόμον.
    Βίας ὁ Πριηνεύς, 625-540 π.Χ., Ἐκ τῶν 7 σοφῶν τῆς ἀρχαίας Ἑλλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή