ΤΟ ΙΕΡΟ "ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑ"...

• Σηκώθηκε απο την Λάρνακα Του...
• Τριήμερη γιορτή στην Ζακυνθο.
• Πλήθος πιστών στον Εσπερινό.

           Σημερα...
           Σημερα, τουλάχιστον τουτη την ώρα, ΔΕΝ θελω να ασχοληθω με την πρωτη, απο τις τρεις εκλογικές διαδικασίες στην Βουλη, για την εκλογη Προεδρου Δημοκρατιας! Θα το κανω στη συνεχεια της ημέρας...
           Σημερα και με αφορμή τα δημοσιεύματα  πολλών φίλων μου, απο το ομορφο Νησι μου, την Ζακυνθο, θα σας περιγράψω σχολιάζοντας, τις τριήμερες εορταστικές εκδηλωσεις, οι οποιες άρχισαν, ξεκίνησαν απο χθες, προ Τιμή του Αγίου Μας. Του Αγίου Διονυσιου, του Προστάτη του νησιού και των απανταχού Ζακυνθίων.
           Στις 11 το πρωι της Τρίτης (χθες 16 Δεκεμβρίου 2014) ο Αγιο Μας Σηκώθηκε απο την Λάρνακα του. Το σεπτό σκήνωμα Του τοποθετήθηκε μπροστα στην Αγια Τραπεζα, εκει οπου Του Αρμόζει. Ετσι ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλωσεις.
           Το θαυματουργό σκήνωμα του "Μεγάλου Αφεντός" μας, του Αγίου Διονυσιου του πατέρα ολων των Ζακυνθινών, αφου τοποθετήθηκε κατα την τοπική τάξη μπροστα στην Αγια Τραπεζα, άρχισε ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινος. Να σας πω, πως άνοιξε η Ωραια Πύλη και εμφανίστηκε ο Αγιος, στους πιστούς, που ειχαν κατακλύσει την εκκλησία. Αφου εγινε λιτανεία τρεις φορες εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής, στη συνεχεια ο Αγιος Μας έλαβε την θεση Του, στην Νότια Πύλη του Ιερού Βήματος.
           Το Ιερο "Θησαυρισμα" Μας, ο Αγιος Διονυσιος, που για ολους εμας τους Ζακυνθινους, ειναι ο Προστάτης Αγιος Μας, αποτελεί και ειναι η μεγαλη ελπίδα για το νησι μας. Ειναι ο Αγιος που έσωσε το νησι μας απο λιμούς και καταποντισμούς. 
           Ο Αγιος Διονυσιος ηταν γόνος ευσεβεστατης και αρχοντικής οικογένειας. Στην Βασιλική Μονη Στροφαδων, εγινε μονσχος. Ο Αγιος Μας ήρθε στην Αθηνα, για να παει στα Ιεροσολυμα. Οταν ομως ο τοτε Αρχιερέας Αθηνων άκουσε το κήρυγμα που εκανε ο Αγιος Διονυσιος, τον εκανε Επίσκοπο Αιγινης, οπου ο Αγιος Μας, δούλεψε ακούραστα και ταπεινά. Στην Ζακυνθο επέστρεψε επειδη αρρώστησε και εγινε Επίσκοπος μεχρι το 1579. Πέθανε σε βαθεια γεράματα στις 17 Δεκεμβρίου του 1624 (σαν σημερα) και ετάφη στην Μονη Στροφαδων και το λείψανο Του παραμένει ευωδιαστό και αδιάφθορο μεχρι και σημερα.
           Οι εορταστικές εκδηλωσεις, που ξεκίνησαν χθες, θα κρατήσουν τρεις ημερες. Χιλιάδες ειναι οι πιστοί, που θα πανε και θα προσκυνήσουν τον Αγιο Μας, αυτες τις τρεις ημερες. Χιλιάδες.
           Αγιε Διονύσιε Μου, βοήθησε μας.
                                                                                                         Γιώργος Κοντονής
           







0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου