ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ!

• Στην Αρναίας ψήνουν το μεγαλύτερο...
• Ενα Χριστοψωμο για το "βιβλίο Γκίνες"!
• Στην πλατεία του χωριού και ολοι μαζυ, το ζυμώνουν...

           Ειπα σημερα παραμονη της Γέννησης του Θεανθρωπου, να μην...γκρινιαξω! Να μην γράψω κατι για τα πολιτικα πραγματα της χωρας, που δυστυχως με οδηγό τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουν απο το κακο στο χειρότερο!
           Αλλωστε τούτες τις Αγιες Ημερες επιβάλλεται να..."κατεβάσουν ολοι τους τόνους" και να ζήσουν την Γεννηση του Χριστού Μας. Την ανατολή του φωτός.
           Βεβαια θα μου πει κάποιος πως μπορει να γινει αυτο, οταν το μέλλον της χωρας μας κρίνεται την ερχόμενη Δευτερα, στην τριτη και τελευταία εκλογική αναμέτρηση για την εκλογη Προεδρου της Δημοκρατιας;
           Μπορει! Η, μάλλον πρεπει να γινει! Ο Κυριος Μας θα βοηθήσει την χωρα μας και θα την βγάλει απο το αδιέξοδο που την οδηγεί ο Αλεξης Τσιπρας και οι αλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!!!
          Τωρα...
          Θα "ταξιδέψουμε" στην όμορφη Αρναία της Χαλκιδικής. Εκει οπου την παραμονη των Χριστουγέννων (σαν σημερα) φτιάχνουν-ζυμώνουν το μεγαλύτερο Χριστοψωμο! Το Χριστοψωμο που θα ζυγίζει περισσοτερα απο 200 κιλά, θα φτιαχτεί σε ενα μεγαλο ταψί 2χ3! Οπως μου ειπε ενας απο τους "κατασκευαστές" του Χριστοψωμου αυτου, θα χρειαστούν 200 κιλά αλεύρι! Πεντε κιλά καρύδια! Και 20 κιλά μέλι! Τα προϊόντα αυτα προσφέρονται απο τους ντόπιους παραγωγούς!..
          Η προετοιμασία για το μεγαλύτερο Χριστοψωμο ξεκινά απο πολυ νωρίς το πρωι της παραμονής... Εχει ηδη ξεκινήσει στην πλατεία της Αρναίας! Δημιουργείται σε ενα τοπικό εργαστήρι, που διαθετει φούρνο, ο οποιος χωράει, το 200 κιλών Χριστοψωμο! Ετσι και αφου ψηθεί, στις 7 το απόγευμα το Χριστοψωμο θα μεταφερθεί και θα εγκατασταθεί στην πλατεία της πόλης. Εδω ο Μητροπολιτης Ιερισσου, Αγίου Ορους και Αρδαμεριου, ο κ. Θεόκλητος θα την ευλογήσει! Έπειτα η τεραστια και μελομενη πίτα, το Χριστοψωμο πιο σωστα, θα κοπεί και με την συνοδεία της φιλαρμονικής, θα μοιραστεί στον κοσμο για το καλο!
          Θα πρεπει ακομα να σας πω, πως το μέλωμα του Χριστού στην Αρναία, γινεται "πόλος έλξης"! Οχι μονο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλα για ολους τους Ελληνες, που μια τετοια ημερα την παραμονη Χριστουγέννων, βρισκονται εκει και μαζυ με τους κατοίκους ζουν την πατροπαράδοτη αυτη εκδήλωση!
          Πρεπει ακομα να σας πω οτι, πριν το πατροπαράδοτο Χριστοψωμο το έφτιαχναν οι νοικοκυρές στα σπίτια τους.  Μαλιστα πριν πανε στην εκκλησία, έστρωναν το τραπέζι με Χριστοψωμο. Με μέλι. Και με καρύδια, προκειμενου ο νεογέννητος Χριστος Μας, να βρει έτοιμη την πρωτη του τροφή,..
          Αξίζει λοιπον εφετος να επισκεφθούμε, τις Αγιες αυτες ημερες την Αρναία. Ετσι;
          Καλα Χριστουγεννα.
                                                                                                       Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου