Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι

• Επεσαν υπέρ Πίστεως και Πατριδος.
• Ειναι οι ήρωες στην κριση των Ιμίων.
• Δεν εχει ξεκαθαρίσει, πως επεσε το Ελικόπτερο;

           Εκεινο το πρωινο τετοια ώρα 04.30 με 05.00, στις 31 Ιανουαριου του 1996, "η Ελλαδα πλήρωνε  ακριβα το κόστος της κρίσης των Ιμίων"! 
           Ακριβώς πριν απο 19 χρονια σαν σημερα και ενω στην Βουλη ο τοτε πρωθυπουργος ο εκσυγχρονιστής Κωστας Σημιτης, ευχαριστούσε απο το βήμα της Βουλης τους Αμερικανους "για τον καταλυτικό τους ρολο στην αποκλιμάκωση της έντασης", Ελλαδα έχανε τρια παλικάρια της, που "έπεφταν υπέρ Πίστεως και Πατριδος"!
           • Τον υποπλοίαρχο  Χριστοδουλο Καραθανάση
           • Τον υποπλοίαρχο  Παναγιώτη Βλαχάκο   Και
           • Τον Αρχικελευστη Έκτορα Γιαλοψο
           Και οι τρεις Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, ηταν μέλη του πληρώματος του μοιραίου Ελικοπτέρου, που απο την φρεγάτα "Ναυαρίνο" ειχε πεταξει, παρα τις ασχημες καιρικές συνθηκες για να ανιχνεύσει τι ακριβώς συμβαινει στην βραχονησίδα Ιμια. Το πλήρωμα του Ελικοπτέρου αναφέρει οτι "εντόπισε 10 Τουρκους κομάντος με τη σημαία τους" και παιρνει εντολή να επιστρέψει στην φρεγάτα, στην οποια δεν γύρισε ποτέ...
           Απο εκεινη την στιγμη χάνονται τα..."ίχνη" του Ελιοπτερου απο το ραντάρ!..
           Ετσι αργοτερα θα ανασυρθούν νεκροί και οι τρεις Αξιωματικοί μας, που ειναι οι ήρως στην κριση των Ιμίων.
           Εχουν περασει απο τοτε 19 χρονια! Και ακομα, δεν μας εχουν πει την αιτία της πτώσης του Ελικοπτέρου!
           Ναι. Ειναι αληθεια πως, εχουν διατυπωθεί διαφορες απόψεις...
           Η επίσημη αποψη του Ελληνικου Κρατους ειναι οτι "το Ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου"!!!
           Ομως, ο κοσμος πιστευει, πως "το Ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε απο το Τουρκικο ναυτικό, είτε απο τους Τουρκους καταδρομείς, που ηταν στην βραχονησίδα"! Και αυτο ειναι και το πιο σωστο!
           Παντως μεχρι σημερα, 19 χρονια μετα, δεν εχει ξεκαθάρισε το θεμα των αιτιών της κατάρριψης του Ελικοπτέρου, που ειχε ως αποτελεσμα να χαθούν τα τρια παλικάρια μας. Οι τρεις ήρωες, οι οποιοι θα μείνουν για παντα ζωντανοι στην μνήμη των Ελληνων.
           ΑΘΑΝΑΤΟΙ.
                                                                                              Γιώργος Κοντονής
    





0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου