Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!

• Τι γράφουν τα Τουρκικά ΜΜΕ...
• Στην...άκρη του νήματος, ο κ. Τσολάκ...
• Το νεο..."βγηκε" στην Ανδριανούπολη!

           Μου το έλεγαν, εδω και καιρο!
           Το διάβαζα σε πολλα σάιτ!
           Το είδα να δημοσιεύεται χθες και σε καποιες εφημεριδες της Αθήνας! Μαλιστα η εφημερίδα "STAR press", εχει αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα, με τίτλο "Τουρκικής καταγωγής ο Τσιπρας"!!!
           Πως εχει η υποθεση!
           Σ'ενα απο τα ταξίδια του στη Θράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (πριν γινει πρωθυπουργος!) συναντήθηκε και με τον επικεφαλης της Τοπικής Οργάνωσης Αδριανούπολης του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγυης, το γνωστο 'ODP, τον Νεβζάτ Τσολακ!
           Ο Αλεξης Τσιπρας σύμφωνα με δηλωση του κ. Τσολακ, ειχε μαζυ του μια συζητηση (εγινε το 2010 στο διάλειμμα-περιθώριο μιας εκδήλωσης που εκαναν απο κοινού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης) κατα την διάρκεια της οποιας (οπως γράφει και η Τουρκικη εφημερίδα "Sadah" στην Αγγλική της έκδοση) ο σημερινός πρωθυπουργος της Ελλαδος του ειπε οτι "ειναι εγγονός μια οικογένειας η οποια ειχε μετακομίσει στην Ελλαδα απο τη βορειοδυτικη επαρχια της Τουρκίας Κιρκλαρελί"!!!
           "Στην Αδριανούπολη νιώθω σαν στο σπιτι μου"! Ειπε, ο κ. Τσιπρας σύμφωνα με το σχόλιο της Τουρκικής εφημερίδας, στον Νεβζάτ Τσολακ. Μαλιστα και παντοτε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο κ. Τσιπρας τονισε στον κ. Τσολακ πως η οικογένεια του κατάγεται απο το Μπαμπαεσκί, ενα χωριο που ειναι-βρίσκεται στην Επαρχια Κιρκλαρελί!.. Εκει πανω στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης! Την περιοχή αυτη στα Βυζαντινά χρονια, την ονόμαζαν "Σαράντα Εκκλησίες"!!!
           Ακομα ο κ. Τσολακ μίλησε στις Τουρκικές εφημεριδες τονίζοντας οτι, "ο Αλεξης ειναι ενας γελαστός ανθρωπος..."! Υποστηριξε δε πως δεν εχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς οι πρόγονοι του Αλεξη Τσιπρα μετανάστευσαν απο την Τουρκια στην Ελλαδα! Βεβαια η ανταλλαγή πληθυσμών μεταξυ Τουρκίας Ελλαδος με την αποφαση της Λωζανης εγινε το 1923...
           Δεν θελω να κανω κανενα σχόλιο...
           Απλως παραθέτω το ρεπορταζ, οπως βγανει απο τις δημοσιεύσεις των Τουρκικών εφημερίδων...
           Τα σχόλια παντως ειναι δικα σας...
           Προσωπικα θα πω μονο. Ε, οχι και Τουρκος ο Αλεξης Τσιπρας...
                                                                                                           Γιώργος Κοντονής

    


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου