Η...ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

• Του Αγιαννιου και η μιση Ελλαδα γιορτάζει...
• Ας γινει παράδειγμα για τους πολιτικούς μας!
• Απο την Δευτερα αρχίζει η πόλωση...

           Μια απο τις μεγαλυτερες εορτές της Ορθοδοξιας ειναι και η σημερινη!
           Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Τιμιου Προδρόμου και Βαπτιστή, του Κυριου Μας.
           Ο Βαπτιστης Του Κυριου Μας, ηταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισαβετ. Να σας πω, πως μεχρι τα 30 χρονια, έζησε ασκητική ζωη στην έρημο της Ιουδαιας μελετώντας και προσευχόμενος. 
           Εκεινο, που πρεπει να τονισω ιδιαιτερα ειναι οτι τα ρούχα του ηταν απο τις τρίχες καμήλας! Η δε τροφή του ηταν ακρίδες και μέλι!
           Θα πρεπει ακομα να υπογραμμίσω πως ο Αγιος Ιωάννης, ο Πρόδρομος ηταν ενα ανθρωπος επιβλητικός και πανω απ'ολα ο μεγαλύτερος κήρυκας του Θειου Λόγου, φωνάζοντας "Μετανοείτε  ήγγικε γαρ η βασιλεία των Ουρανών".
             Η γιορτή του καθιερώθηκε τον 5 αιώνα. Μαλιστα ο Κυριος Μας ειχε πει οτι, κανένας ανθρωπος δεν στάθηκε μεγαλύτερος του Ιωαννη.
             Εκεινο που ολοι πρεπει να γνωρίζουμε και ο καθ'ενας μας ας το ερμηνεύσει οπως αυτος το επιθυμεί, αλλα το νόημα δεν αλλάζει, ειναι το "Φωνη βοωντος εν τη ερημω, ετοιμάσατε την οδό του Κυριου, ευθείας ποιειτε τας τριβους αυτους"
             Ο Αγιος Ιωάννης τα εβαλε με τον Ηρώδη, ο οποιος συζούσε με την γυναίκα του αδελφού του. Του έλεγε μαλιστα "οτι εξεστί σοι εχειν την γυναίκα του αδελφού σου".  Ετσι η αιμοβόρα Ηρωδιας ειπε στην κορη της Σαλώμη να ζητήσει απο τον Ηρώδη, τον οποιο γοήτευσε με τον χορό της, για δώρο στο πιάτο το κεφαλι του Ιωαννη, κατι που εγινε. Την αποτομή της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου (τον αποκεφαλισμό οπως λεει ο λαος μας) η Εκκλησια μας γιορτάζει στις 29 Αυγουστου.
           Τωρα.
           Ολοι μας ας παραδειγματιστούμε απο τον Αγιο Ιωαννη. Και ιδιαιτερα πολυ οι πολιτικοι μας, οι οποιοι με γνώμονα το "φωνη βοωντος εν τη ερημω..." ας καταλάβουν οτι πρεπει επιτελους να ακούσουν την φωνη του λαου! Τον πονο του! Την αγωνια του! Τον φόβο του! Και ιδιαιτερα πολυ το τι θελει!
            Παρ'ολα αυτα, ολοι μιλανε, οτι η πόλωση ειναι αναπόφευκτη! Ερχεται και μαλιστα με...πυραυλικη ταχύτητα. Και οπως ολοι λενε προκειται να αρχίζει την Δευτερα...
            Ο Θεος να βάλει το χερι Του.
            Πρεπει να πω οτι σημερα γιορτάζει η...μιση Ελλαδα.
            Χρονια πολλα σε ολους.
                                                                     Γιώργος Κοντονής


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου