Δ Υ Σ Κ Ο Λ Α !!!

• Συχίζεται σήμερα η διαπραγμάτευση...
• Απο τίς 7 άρχισαν τα τεχνικά κλιμάκια...
• Στίς 9 τό πρωΐ ξεκίνησαν οι νέες διαβουλεύσεις Τσίπρα!

           Διεκόπη!
           Διεκόπη το Eurogroup, αφου δεν ειχε λόγο να συνεχιστεί! Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας ειπε πως "διακόψαμε τη συνεδρίαση, επειδή δέν υπήρχε νέα πρόταση στο τραπέζι"!
           Ετσι και αυτό τό Eurogroup τελείωσε άδοξα! Το καλο ειναι πως οι εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα κανονικά. Και μακάρι να..."βγει άσπρος καπνός"! Μακάρι...
           Οφείλω ομως να υπογραμμίσω πως τα πραγματα ειναι πολύ πολύ δύσκολα!
           Κάτι που πλέον το ομολογούν ολοι!
           Παρά τίς όποιες προσπάθειες του Πρωθυπουργού στίς επαφές του με τήν ηγεσια της Ευρώπης, η συζήτηση που κράτησε παρα πολλές ώρες, δέν ειχε αποτέλεσμα! Ολοι ηταν επιθετικοί κατά της Ελλάδος! Και αυτο οφείλεται στο οτι "φάγαμε πέντε μήνες ετσι χωρίς να κανουμε καμια κινηση"! Και περιμέναμε να λύσουμε το θεμα πολιτικα, οπως έλεγε και υποστηρίζει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας! Και ενω οι χθεσινές επαφες δέν εβγαλαν τίποτα, στήν Ελλάδα πανω που αν οχι ολοι, οι περισσότεροι ειχαν χαρεί για μια επερχόμενη συμφωνία, ηρθε η πεντασέλιδη αντιπρόταση (ειναι του ΔΝΤ και μεσα σε πεντε σελίδες "σκοτώνει" τήν Ελλαδα!!!) καί τάραξε τα κάπως ήρεμα νερά, εως εκείνη την στιγμή! Βεβαια οι επαφές - συζητήσεις με τούς ηγέτες της ΕΕ ξεκίνησαν απο πολυ νωρίς (στίς 7 το πρωί¨) καί ουδείς γνωρίζει εαν θα βρεθει μια φόρμουλα για λύση! Μακάρι!
           "Η μή αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δέν εχει ξαναγίνει. Ουτε στήν Ιρλανδία, ουτε στήν Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί νά κρύβει. Είτε δέν θέλουν συμφωνία. Είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στήν Ελλάδα"! Τονισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στήν πεντασέλιδη αντιπρόταση του ΔΝΤ, που ειναι πιο σκληρη και απάνθρωπη!
           Το βράδυ ειχαμε και νέα συνάντηση του κ. Τσίπρα με τούς ηγέτες, η οποία δεν κατέληξε πουθενα! Μάλιστα φώναξαν και τόν κ Βαρουφάκη και λίγο μετα η εκνευρισμένη κ. Λαγκάρντ απείλησε με αποχώρηση!
           Οι ηγέτες ειπαν στόν κ. Τσιπρα, οτι εαν δέν συμφωνήσουμε, απο 1 Ιουλίου θα εισαι μόνος σου!!!
           Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα, ετσι οπως διαμορφώθηκαν τίς τελευταίες ώρες! Μακάρι σήμερα νά αλλάξουν σήμερα! Το οτι εμείς με ευθύνη της Κυβέρνησης και ιδιαιτερα του κ. Τσιπρα "πετάξαμε πέντε μήνες στο καλάθι των αχρήστων, χωρίς σοβαρή διαπραγμάτευση", εδωσε το δικαίωμα ωστε οι Εταίροι και οι Δανειστές μας να μας συμπεριφέρονται με εναν τέτοιο απαίσιο τρόπο! Η, μήπως δέν ειναι ετσι; Ε; Κακώς βέβαια... Πολύ κακώς...
                                                                      Γιώργος Κοντονής





0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου