Η ΕΙΣΒΟΛΗ...

• Απέλπιδες και άνισες μάχες!
• Ο "Αττίλας 1" ηταν καλύτερος απο τον "Ατίλλα 2"!
• Σήμερα 41 χρόνια απο την εισβολή, ο "Ατίλλας" ειναι εκει...

       Συμπληρώνονται σήμερα 41 χρόνια απο εκείνη την ημέρα που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, επειδη -δήθεν- κινδύνευαν οι Τουρκοκύπριοι, οι οποιοι ομως ζούσαν αρμονικά με τους Ελληνοκύπριους!!!
      Άρα, η δικαιολογία του κινδύνου παει περίπατο! Η Τουρκία παραβίασε ετσι την υπογραφή της ως εγγυήτρια χώρα!
      Ο σκοπός και ο στόχος ηταν αλλος. Η Τουρκία ήθελε να καταλάβει ολόκληρο το νησι! Και θα το ειχε καταφέρει, εαν δέν παρενεβαιναν οι αλλες εγγυήτριες δυνάμεις και οι Διεθνείς Οργανισμοί!
       Ολα ξεκίνησαν απο το Πραξικόπημα που εγινε κατα του εκλεγμένου Προεδρου της Δημοκρατίας του Αρχιεπισκοππου Μακαρίου! Ετσι η Τουρκία, που...καραδοκούσε βρήκε την ευκαιρία και εκανε-δημιούργησε τόν "Ατίλλα 1"! Και λίγο αργότερα, χωρίς καμία αντίσταση, εκανε τόν "Ατίλλα 2"!   
        Και το περίεργο αλλά και ανησυχητικό ειναι, πως ο "Ατίλλας"παραμένει στην Κύπρο! Και δέν ειναι λίγες οι φορές που εχει δείξει στούς Ελληνοκύπριους τα...δόντια του, με οτι αυτο συνεπάγεται!!! 
        Αλλα δέν ειναι περίεργο το γεγονός πως ολα αυτά συμβαίνουν σημερα, σε χώρα μέλους της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης!!! Και το ζητούμενο ειναι πως δέν φαίνεται φως στήν άκρη του...τούνελ! Ουτε κάν...σπίθα! Ολα αυτά δέν σας κάνουν, δέν σας δημιουργούν, πιο σωστά, προβληματισμό; 
        Η εισβολη της Τουρκίας στήν Κυπρο έφερε και ενα καλο.
        Η χούντα της Αθήνας επεσε και η ιδια, δια του στρατηγου Φαίδωνα Γκιζίκη, υστερα απο σύσκεψη με τούς πολιτικούς, κάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποιος ηρθε απο το Παρισι και σχημάτισε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, Εθνικής Ενότητας!
         Σήμερα 41 χρονια μετα, ολος ο "Ατίλλας" ειναι εκει! Μόνιμος κάτοικος της Κύπρου δυστυχώς...
         Δείτε το video της εισβολής, του "Αττίλα", στην Κυπρο, οπως τότε το μετέδωσε το ΡΙΚ και στη συνέχεια η δική μου εκπομπη! Θα δείτε εικόνες αμονταριστες, που κόβουν την ανάσα στην κυριολεξία...
                                                                                  Γιώργος Κοντονής
         
       







0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου