Ο ΕΘΝΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

           Ειναι γεγονός.
             Ναι! Δεν χωρά καμια αμφισβήτηση, οτι ολα οσα συμβαίνουν σημερα στήν πολιτική Σκηνή, τα'χε προβλέψει ο Εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός.
         Να που ολα βγαίνουν αληθινά...
             Ετσι σημερα στο βασικό μου σχόλιο για την πολιτική,  δέν θ'ασχοληθώ  ουτε με την "κυρία προεδρο της Βουλής, η οποια συνεχίζει τν χαβά της! Δέν θ'ασχοληθώ ουτε και με τον Πρωθυουργό, που αλλα λέει και αλλα κανει... Ουτε και θα με απασχολήσει, η δράση των άλλων Κομμάτων...
          Εχουμε ημέρες γι'αυτά.
              Σημερα, που ειναι μια Μεγάλη Εορτή της Ορθοδοξίας του Αγίου Κοσμά θα αναφερθω στον Εθναποστολο Κοσμά, ο οποιος εγινε Αγιος, το 1961. 
              Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός και ως Πατροκοσμάς ηταν Ελληνορθόδοξος  μοναχός!
              Θα πρέπει να σας πω, πως το κατά κόσμον όνομά του Αγίου ηταν Κώνστας. Να πω, να τονίσω πως, τό επώνυμο του Αγίου Κοσμά, παραμένει άγνωστο!
              Σημαντικότερο απο το εργο του ειναι οι "Διδαχές" και φυσικά οι "Προφητίες", που λενε οτι βασίζονται σε κηρύγματα του ίδιου...
              Με τον Μεγάλο Εσπερινό, στον οποιο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ξεκίνησαν  στον Ιερό Ναό του Αγίου  Κοσμά εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια, οι Θρησκευτικές Εκδηλώσεις που συνεχίζονται σήμερα με την Αρχιερατική Θεια Λειτουργία (θα προεξάρχει ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ενω θα Συλλειτουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κυριλλος Καταρέλος) και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η περιφορά των λειψάνων και της θαυματουργής Εκόνας του Αγιου Κοσμα.
               Λεπτομέρειες μπορείτε να βρειτε στο ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, στο http://fosxristoy.blogspot.gr
               Χρονια πολλά και ευλογημένα.
                                                                                Γιώργος Κοντονής




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου