"ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ..."!!!

Σήμερα ο Βαγγέλης ξεκαθαρίζει...
• Πάμε για...Δυαρχία;
• Μάχη..."δελφίνων"- οικογενειοκρατίας!

     
                 Οι διαδικασίες για την εκλογή του (νέου) προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται με τίς ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων! Πολλοί ειναι εκείνοι οι οποιοι θέλουν να διεκδικήσουν την Αρχηγία ενός Κομματος! Φαντασθειτε τι θα γίνει για ενα μεγάλο Κόμμα, οπως ειναι η ΝΔ! Ετσι μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι ειναι δεκάδες! Η ανακοίνωση υποψηφιοτήτων λήγει τήν ερχόμενη Παρασκευή!
                  Το ζητούμενο ομως ειναι ποιος μπορει να ειναι, να γίνει πιο σωστά, ο ηγέτης, που θα πάρει την Παράταξη και θα την βγάλει  απο το τέλμα;
                  
                     
                       Σήμερα , κατα πάσα πιθανότητα, ο προεδρος Ευάγγελος Μειμαράκης πρόκειται να ανακοινώσει εαν θα ειναι ή οχι υποψήφιος, για τήν προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 
                       Οι πληροφορίες που εχω λένε πως ο κ. Μειμαράκης, αφού το σκέφτηκε πολυ και επειτα απο την συνομιλία που ειχε με τόν πρώην Πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, πήρε την απόφαση να "κατέβη", να ειναι υποψήφιος για τήν προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
                       Υπάρχει και το αλλο σενάριο. Ο καλός μου φίλος Ευάγγελος Μειμαράκης να μήν ανακοινώσει σήμερα τήν υποψηφιότητα του.
                       Ο πρωτος που ανακοίνωσε τήν υποψηφιότητα του  ειναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!..
                     
      
                           Ακούγεται πως, εφόσον υπάρχουν και υποψηφιότητες εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδη δέν ειναι εν ενεργεία βουλευτής,  τότε θα εχουμε το φαινόμενο της Δυαρχίας!!!
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα εχουμε αλλον Αρχηγό για το Κοινοβούλιο και αλλον εκτός! Αυτή θα ειναι για την Νέα Δημοκρατία, η κατάσταση, εαν εχουμε Δυαρχία!..

               
                             Δυαρχία στη Νεα Δημοκρατία θα εχουμε, στήν περιπτωση που κάποιος Εξωκοινοβουλευτικός, οπως είπαμε βγεί πρόεδρος! Ας πουμε ο Απολσυολος Τζιτζικώστας, ο οποιος παρα τίς παραινέσεις του Κωστα Καραμανλη, ανακοίνωσε (το σχολίασα χθες στο Facebook) απο τόν προσωπικό του λογαριασμό οτι θα ειναι υποψήφιας , ή ο Κώστας Μπακογιάννης, ή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ή τελικα κάποιος αλλος Εξωκοινοβουλευτικός ανακοινώσει τήν υποψηφιότητα του, στην περίπτωση λοιπόν που εκλεγή, τότε θα υπάρξει η Δυαρχία!

    
                           Πάντως μέχρι στιγμής εχουμε μια μάχη μεταξύ των "Δελφίνων" και της Οικογενειοκρατίας για τήν προεδρεία της ΝΔ! Εμαθα πως εαν ο Μάκης Βορίδης δεν θέσει υποψηφιότητα, τότε θα ανακοινώσει την δική του ο Αδωνις Γεωργιάδης!
                           Οπως καταλαβαίνετε θά εχουμε πολλούς υποψηφίους! Κι'αυτό μπορει να ειναι δημοκρατικό, δέν ειναι ομως καλο για την Παράταξη!
                           Ποτέ, να το τονίσω αυτο, ποτέ οι Δυαρχίες δέν οφέλησαν! 

    
                        Τό λάθος της Νέας Δημοκρατίας ειναι οτι ψάχνει εσπευσμένα να βρεί τον ...ΑντιΤσίπρα!!!
                        Λάθος!
                        Τραγικό λάθος, δυστυχώς!!!
                                                                   Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου