ΝΕΡΟ ΑΠ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

• Μια νεα...μέθοδος του Ερντογάν...
• Υποθαλάσσιος αγωγός στα κατεχόμενα!
• Απο την Μερσίνη στην Κερύνεια...


     
                    Τήν ωρα που οι δικοί μας κοιμούνται ήσυχοι και ήρεμοι, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, κάνει έξυπνες κινήσεις! Κινήσεις τέτοιες που φέρνουν τα...πάνω κάτω!
                    Ετσι εδω και καιρό..."παιζει" με το νερό!
                    Έφτιαξε  εναν αγωγό μεταφοράς νερού απο τήν Τουρκία!
                    Τό νερό μεταφέρεται απο την Μερσίνη στήν κατεχόμενη Κερύνεια!

       
                        Μάλιστα τα εγκαίνια του έργου, που κόστισε περισσότερα απο 500 εκατομμύρια δολάρια, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας εορτής της 28 Οκτωβρίου του 2015, απο τόν ιδιο τον κ. Ερντογάν!!!
                        Την υδροδότηση αυτή οι Τούρκοι τήν ονόμασα "νερό της ειρήνης"!
                            Πρέπει να τονίσω πως η σημασία του έργου, ειναι τεράστια! Κι'αυτό επειδή η Τουρκία  το...βλέπει κι'ετσι ειναι, πως, η στρατηγική αξία του ελέγχου της υδροδότησης μιας περιοχής που πλήττεται απο λειψυδρία, δέν καθιστά ενα εργο αποκλειστικά της...ειρήνης αλλα και ανάπτυξης της περιοχής!..

           
                          Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως, οι Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν οτι με το εργο αυτο, το απομονωμένο κομμάτι της Κύπρου, το ψευδοκράτος, θα βγεί απο τη διεθνή απομόνωση, καθώς θα εξασφαλίσει στον Τουρκικό θύλακα σημαντική νεα οικονομική και πολιτική επιρροή στήν αντιπαράθεση με τήν ελληνοκυπριακή πλειονότητα!

     
                            Για το εργο αυτο, που εχει μεγάλη Εθνική σημασία γιά τήν Τουρκία, ο κ. Ερντογάν εχει εκφράσει την ευχή του, πως η νεα πηγή υδροδότησης να αξιοποιηθεί τόσο απο την Ελληνική οσο κι'απο τήν Τουρκική κοινότητα. Να δώσει ώθηση στίς συνομιλίες των δύο κοινοτήτων. Αυτο θα γίνει -λέει ο κ. Ερντογάν- μόνο κι'εφοσον οι Ελληνοκύπριοι σφίξουν το χέρι φιλίας που τους τείνουμε!!! Τωρα τι τού λες; Μου λές; Το μόνο που του λες ειναι. Το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

         
                   Να προσθέσω πως, το εργο κατασκευής μήκους 107 χιλιομέτρων  αγωγού, απο τα οποια τα 80 χιλιόμετρα ειναι υποθαλάσσιος αγωγός σε βάθος 250 μέτρων απο τήν επιφάνεια! Υπάρχουν ετσι πολλές και μεγάλες ανησυχίες για το εαν θα μείνει γερός, αν θα αντέξει, σε ενα ενδεχόμενο τσουνάμι η ατύχημα...
                   Το εργο τελείωσε ολοκληρώθηκε στίς αρχές του Αυγούστου.
                   Το μισο νερό θα πηγαίνει για επεξεργασία για πόσιμο και το αλλο μισό για άρδευση. 
                   Ενω εμείς ησυχάζουμε, για την ακρίβεια, κοιμόμαστε τον υπνο του δικαίου, οι αλλοι, οι γειτονιές μας οι Τούρκοι εργάζονται εντατικά, έχοντας πάντα τόν τελευταίο λογο!
                      Ντροπή
                                                                  Γιώργος Κοντονής


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου