"...ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ"!

• Αποκάλυψη του Ιερωνύμου, που τάραξε κάποιους...
• "Θελω να σε δω. Να μιλήσουμε...", ειπε στον Τσίπρα!
• Οχι, του Γλέζου, στήν πολιτική κηδεία!


               
                 Ειναι γεγονός, πως οταν "μιλάει" η φωτογραφία, τα δικά μου τα σχόλια περιτευουν! Διαβάζοντας τήν λεζάντα στίς τρείς φωτογραφιες, ολοι καταλαβαίνουμε τήν σημασία των λεγομένων του Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου.
              "Ο Γλεζος τελείωσε πια, ειναι 93 χρόνων..." Ειπε ο Μανώλης Γλέζος στον Αρχιεπισκοπο...

       
                     "Οταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσεις υπεύθυνα..." Τονισε ο 93χρόνος Μανώλης Γλέζος στην συνάντηση του με τον Πρωκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μακαριοτατο κ. Ιερώνυμο, πρίν λιγες ημέρες.

    
                        "...Και θα κάνετε εκκλησιαστική.κηδεία."! Υπογράμμισε ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και συνέχισε. "Δέν θα αφήσετε αλλους ανθρώπους να αναμειχθούν σε αυτο το θέμα..."! 
                   Μάλιστα και οπως αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνων καί Πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμος, ο δάσκαλος μου στήν  πολιτική και ιδιαιτερα στήν Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Μανώλης Γλέζος του ειπε πως "αγαπά και σεβεται τη θρησκεία των πατέρων"! 
                   Και ειναι γεγονός αυτο, γιατί στα τόσα χρόνια που ήμουν δίπλα του (το έδρανο το δικό μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ηταν δίπλα στο δικό του!) ουδέποτε τόν είδα, τόν ακουσα να μιλάει άσχημα για τη Θρησκεία, για τήν Ορθοδοξία! Αλλωστε ορκίστηκε τοτε ως Νομαρχιακός Συμβουλος, οπως ολοι μας, στο Ιερό Ευαγγέλιο.

     
                        Τήν αποκαλυπτική (ετσι χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος τη συναντηση του με τόν Μανώλη Γλέζο) αυτη συζητηση που ειχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, απο την οποια, οπως ειπε ενίωσε σόκ, ακούγοντας το αίτημα-εξομολόγηση, εκανε πρίν λιγες ημέρες στην Ναύπακτο, οπου βρέθηκε για να πει "ετη πολλά" στον Μητροπολιτη Ιερόθεο.
Και οπως ηταν επόμενο η είδηση - αποκάλυψη αυτη, εκανε και κάνει τόν γύρω του κόσμου. Γιατι πραγματικά πρόκειται για σπουδαία είδηση...


                           Γνωρίζω καλα τόν αειθαλή Μανώλη Γλέζο και ειμαι βεβαιος πως ειναι ενας ανθρωπος ειλικρινής και πανω απ'ολα ανθρωπος με μπέσα. Δέν πρόκειται να βρεθει κανείς που να πει για το δάσκαλο μου το αντίθετο. Ο λόγος του ηταν και ειναι συμβόλαιο! Οταν ο Μανώλης σου πεί κάτι, σου υποσχεθεί κάτι, θα γίνει οπωσδήποτε. Τελεια και παύλα.
                      Εχει δίκιο λοιπόν να λέει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος οτι ενιώσε σόκ ακούγοντας το αίτημα του ιστορικού στελέχους, απο τίς ιστορικότερες μορφές της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου, ο οποιος ειπε, λέει οχι στην πολιτική κηδεία, οταν έρθει η ωρα του...
                                                     Γιώργος Κοντονής 
     
                       Σημ. Συντ.
                       Στό τέλος της τελετής της Ορκωμοσίας των Βουλευτων ο Μακαριότατος  Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και την ωρα που τόν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός, ο Μακαριοτατος ειπε στον κ. Τσίπρα. "Θέλω να τα πούμε"!  "Ναι θα έρθω μετα τις Προγραμματικές να μιλήσουμε"! Απάντησε ο Πρωθυπουργός... 
                      Για αυτο το θέμα θα τα ξαναπούμε...
                                                                Γ Α Κ







1 σχόλιο: