Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ"!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
                Ύστερα απο αρκετές ημέρες σιωπής και...τσιμουδιάς, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά της!
                 Ο εκπρόσωπός της, ο κ. Λαγός μιλώντας στήν Βουλή (χθές) ανακοίνωσε με εκείνον τόν δικό του τρόπο πως, "η Χρυσή Αυγή, την ώρα της ψηφοφορίας θα φυγει απο τό Κοινοβούλιο"!
                 Ετσι ξεκαθάρισε πιά πως το Κόμμα του δέν στηρίζει τίς θέσεις της "Τσίπρας και Σία"!
                 Απο τήν άλλη πλευρά, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ που πανηγύριζε οτι της υπολοίπονται μόνο τρεις ψήφοι για να...πιάσει τίς 200, κατάλαβε τώρα πως οι 200 ψήφοι ειναι ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΑΣ!  Τωρα πια έπεσε στίς 175 ψήφους!
                 Πολλές φορές εχω πει οτι η Απλή Αναλογική, με τόν τροπο που την θέλει η "Τσίπρας και Σία", θα φέρει σίγουρα την Α Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Ι Α στην Χώρα!
                 Μια ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σπαραγμό!
                 Εδω θα πρέπει σε τούτη την Κυβέρνηση, να θυμίσω πως και ο μεγάλος, ο Εθνάρχης  Κωνσταντίνος Καραμανλής που πίστευε στην Απλή Αναλογική, αλλα με λογική, έλεγε πως ενα τέτοιο σύστημα ΔΕΝ ταιριάζει στην Χώρα μας και ειχε δίκιο.
                 Θα αντιγράψω απο το πολύ ωραίο βιβλιαράκι ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (των εκδόσεων ΡΟΕΣ του 1986) τι ακριβώς έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και ιδού τι έλεγε, 
                 "Το σύστημα της απλής αναλογικής ειναι δικαιότερο. 
                   Ενθαρρύνει ομως τη δημιουργία πολλών μικρών Κομμάτων, οδηγεί στήν αστάθεια, εκθέτει τη Δημοκρατία στόν κίνδυνο της Α Π Ο Σ Υ Ν Θ Ε Σ Ε Ω Σ"!
                  Τι δέν κατάλαβες πάλι ρεεε Αλέξη; Ε;
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου