ΝΑΙ, ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
              Ενας καλός μου φίλος απο τα παλιά, ο κατα γενικήν ομολογία, μεχρι καί τωρα, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο Κωστής Στεφανοπουλος εφυγε λιγο πρίν απο τα μεσάνυκτα (ωρα 23.18 λεει το ιατρικό ανακοινωθέν) της Κυριακής (20 Νοεμβρίου 2016) για το μεγάλο ταξίδι.
              Ο πρώην προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ειναι γεγονός πως εχει αφήσει μεγάλες και πολλές παρακαταθήκες στην Χωρα μας. Προσεφερε πολλά και ΔΕΝ ζητησε σχεδόν τίποτα!
              Ουδείς αμφισβητεί πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ηταν  απο τούς καλύτερους, ο καλυτερος ομιλητής. Καταλάβαινες τι ήθελε να πει! Δέν κούραζε! Και ηταν πάντοτε μέσα στο θέμα! Οι απαντήσεις του στα Εθνικά μας ζητήματα ηταν κοφτερές και καρφωτές!
              Ως Προεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ηταν ενας πραγματικός ηγέτης!
              Ειχε το παρουσιαστικό του Αρχηγού. Του ηγέτη.
              Ειναι γεγονός πως αγαπήθηκε απο ολους τούς Ελληνες! Ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό χώρο κι'αν ανήκαν!
             Θυμάμαι οταν ειχε ερθει να μας επισκεφθεί στην Νομαρχία και να παρακολουθήσει ενα Νομαρχιακό Συμβούλιο μας, ηταν τόσο απλός με ολους τούς Νομαρχιακούς Συμβούλους που πραγματικά εκανε εντύπωση και σχολιάστηκε θετικά!
              Κάποια στιγμή με κάλεσε και με ερώτησε. "Γιώργο πως πας εδω; Ολα καλα;"! 
            "Ναι κύριε Πρόεδρε"! Του ειπα και συνεχίσαμε την κουβέντα μας για διαφορα που ήθελε να μάθει γύρω απο το εργο της Νομαρχίας, πρίν φυσικα συζητήσει με τον Νομαρχη τον  Δημήτρη Ευσταθιάδη. Ήθελε να ειναι ενημερωμένος. Η  κύρια φωτογραφια που βλεπετε σήμερα, ειναι απο εκείνη την συναντηση μας.
              Ειναι αληθεια ο Κωστής Στεφανοπουλος δίδαξε ηθος και ενέπνευσε εμπιστοσύνη, στα ΔΕΚΑ χρόνια της θητεία του.
              Για πρωτη φορά εξελέγη Προεδρος της Δημοκρατίας το 1995 και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, αφου τον ψηφισαν και τα δύο μεγάλα Κόμματα!
              Το 2005 και πάλι εξελέγη για δευτερη φορα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (το ψηφισαν και παλι τα δυο μεγαλα Κόμματα) Πρόεδρος.
              Τον Κωστή Στεφανόπουλο τόν αγάπησαν ΟΛΟΙ και δεν θα το ξεχάσουν ΠΟΤΕ
                Ο Κωστής Στεφανόπουλος εφυγε απο την ζωή στα 90 του χρονια απο αναπνευστικό. Τίς τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στό Ντυνάν, οπου οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να τον κρατήσουν στην ζωή. Ομως στίς 23.18 το βραδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου του 2016, ο Κωστής Στεφανόπουλος εφυγε απο κοντά μας για πάντα.
                 Καλό ταξίδι Πρόεδρε.
                 Αιωνία η μνημη 
Γιώργος Κοντονής 
                                 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου