ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2007 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο STEVE JOBS ΤΟ ΠΡΩΤΟ IPHONE

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2007 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο STEVE JOBS TO ΠΡΩΤΟ IPHONE

 Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή

O Steve Jobs ήταν από τις κυριότερες προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας που μαζί με τον Steven Wosniak ίδρυσαν την APPLE, την γνωστή εταιρεία που έχει το σήμα του μήλου και που λάνσαρε τους υπολογιστές αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους μια για πάντα χάρις στις καινοτομικές ιδέες που είχε αλλά και των επιχειρηματικών ικανοτήτων που διέθετε.
Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής και άλλαξε εντελώς το τρόπο επικοινωνία στην ψηφιακή τεχνολογία.
Πρωτοπόρος συνέλαβε την ιδέα του προσωπικού υπολογιστή .Ετσι παρουσίασε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 τον υπολογιστή APPLE I και ΙΙ και μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας τον υπολογιστή Macintosh .
Oι ριζοσπασικές ιδέες του αλλά και ο αυταρχικός τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους υπαλλήλους του όμως τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον τότε διεθύνωντα σύμβουλο της εταιρείας John Sculley .Ετσι του στοίχισε την απομόνωση και τέλος την αποχώρησή του.
Επέστρεψε πολυ αργότερα και αφού εξασφάλισε την επένδυση των 100 εκατομμυρίων της Microsoft και την επιτυχία της συμφωνίας μεταξύ των δυο εταιρειών , η APPLE γίνεται ξανά κερδοφόρα.

Μετά την δημιουργία του πρώτου ipod το 2001 , τον Ιανουάριο του 2007 παρουσίασε το πρώτο iphone μιας συσκευής που  γρήγορα κατέκτησε μεγάλο μέρος της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ αλλά και στις ευρωπαικές χώρες .

Τον Ιανουάριο του 2010 παρουσίασε το ipad ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο τίτλος του προσώπου της χρονιάς από την βρεταννική οικονομική εφημερίδα FINANCIAL TIMES.
Τον Αυγουστο του 2011 ανακοίνωσε την παραίτησή του ενώ στις 5 Οκτωβρίου την ίδια χρονιά μια μέρα μετά την παρουσίαση του IPHONE 4S από την οποία ήταν απών , η APPLE ανακοίνωσε ότι ο JOBS πέθανε . Ηταν μόλις 56 ετών .




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου