ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
                   Τόν τελευταίο μεγάλο των μεγαλύτερων πολιτικών της Ελλάδος, τόν αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τίμησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
                   Ετσι εδωσε τό όνομα του σε μια απο τίς αίθουσες του.
                   Η τελετή της ονοματοδοσίας της αίθουσας σε "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" πραγματοποιήθηκε με ολες τίς τιμές, παρουσία τού προέδρου της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι, του προεδρου της Κοινοβουλευτικής ομαδος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και σχεδόν ολων των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, του Δημητρη Αβραμόπουλου και πολλων βουλευτών.
                   Οι ομιλητές κατα την διάρκεια της όμορφης αυτής τελετής, επεσήμαναν οτι "δέν μπορεί να εννοηθεί η Ευρώπη χωρίς το Ελληνικό ιδεώδες"!
                    Και ναι.
                    Ναι ετσι ειναι.
                    Η Ελλαδα εδωσε τα φώτα της δημοκρατίας και του πολιτισμού στην Ευρώπη, αλλά και οχι μόνο.
                   Χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο προεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που λάτρευε την Ευρώπη.
                 "Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ηταν στην ιδια γραμμή με τούς πατέρες της Ευρώπης Κόνραντ Αντενάουερ και Ρόμπερτ Σούμαν..."!
                  Τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος ο κ. Βέμπερ, πού υπογραμμισε ιδιαιτερα πολύ την ειλικρίνεια, τίς επιτυχίες, την δέσμευση του Κωνσταντινου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες και το σθένος με τό οποίο ειχε αντιμετώπισε την τρομοκρατία.
                  Μάλιστα στό τέλος της πραγματικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του ο προεδρος του ΕΛΚ αφού αναρωτήθηκε πολυ σωστα, "τό ερώτημα είναι τι μπορούνε να μάθουμε απο αυτούς τούς μεγάλους πολιτικούς;", τόνισε πως "οταν κοιτάμε την ιστορία καί την επιτυχία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, οι ηγέτες φαίνονται λίγο μικρότεροι"!
                  Πάντως ειναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ολοι συμφωνούν στην Ευρώπη οτι η Νέα Δημοκρατία ειναι ενας κρίκος και μάλιστα απαραίτητος για την Ευρωπαική Οικογένεια...
                  Θα σταθώ τωρα για λιγο στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αφού υπογράμμισε οτι "ειναι μεγάλη τιμή να μιλώ για τόν Κωνσταντίνο Μητσοτακη, οχι μόνο ως γιός του, αλλά και ως υπερήφανος Ελληνας..."!
                  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στη συνεχεια της ομιλίας του, ιδιαιτερα πολύ   πως, "ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πιστευε στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες, πολέμησε τον λαϊκισμό και το εργο του αναγνωρίστηκε απο εχθρούς και φίλους..."!
                 Προσωπικά κι'επειδή γνώριζα πολύ καλά το αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πιστευω πως η Ευρώπη δικαια αναγνώρισε το μεγάλο, το σπουδαίο εργο που εκανε ο μεγάλος και τελευταίος των μεγάλων πολιτικών της Πατριδος μας και δίκαια τόν τίμησε, εστω καί μετά θάνατον.
                 Δυστυχώς πολιτικοί του διαμετρήματος ενος Κωνσταντίνου Καραμανλή, Χαρίλαου Φλωράκη, Ανδρεα Παπανδρέου καί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ, οσο κι'αν κάποιοι προσπαθούν να τούς μιμηθούν!
                 Και δυστυχώς αργούν να βγούν οι επόμενοι μεγάλοι...
                 Κι'αν...
Γιώργος Κοντονής 




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου