ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΕΦΥΓΕ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή


 Χαρακτηριστικό του ένδυμα η κελεμπία


Ο Ντέμης Ρούσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου , η μητέρα του ήταν η τραγουδίστρισ Νέλλη Μασλούμ και ο πατέρας του ήταν μηχανικός και κιθαρίστας. Κατά τη διάρκεια της παδικής του ηλικίας σπούδασε μουσική ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Σουέζ η οικογένεια του έχασε τα πάντα και μετακόμισε στην Ελλάδα.

Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα ενώ σε ηλικία 17 ετών γνώρισε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Λουκά Σιδερά με τους οποίους αργότερα σχημάτισε τους  Afrodite's child με τους οποίους έκανε τεράστιες επιτυχίες .

Η ξεχωριστή φωνή του τον έκανε να διακριθεί ενώ το πρώτο single ''rain and tears'' σημείωσε τεράστια επιτυχία  σε πολλές χώρες.
Συνεργάστηκε με τον Παπαθανασίου σε προσωπικό επίπεδο ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το ''race to the end ''μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος του ''Δρόμοι της φωτιάς'' . 

Οι πιο γνωστές του προσωπικές επιτυχίες ήταν το ''forever and ever'',, ''my friend the wind'',''my reason'',''velvet mornings'', ''goodbuy my love goodbuy'', ''someday somewhere'' κα.

Το 1973 εμφανίστηκε στην εκπομπή της Νάνας Μούσχουρη  στην Βρεττανία  ενώ το 1980 έκανε επιτυχία με το lost in love των air supply που το τραγούδησε ντουέτο μαζί με τους  Φλόρενς Γουόρνερ και με τον Ντικ Μόρισον.

Είχε πάντα προβλήματα με το βάρος του καθώς τον Ιούνιο του 1980 ζύγιζε 147 κιλά .
Σε 10 μήνες έχασε 50 κιλά ενώ έγραψε ένα βιβλίο σε σχέση με την παχυσαρκία .

Πέθανε στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ο  θάνατός του ανακοινώθηκε από τον φίλο του Νίκο Αλιάγα μέσω ενός tweet..

Τον Σεπτέμβριο του 2013 παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της τιμής .






0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου