ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
             Ύστερα από τα νέα δεδομένα και μετά τα πολλά και ποικίλα μηνύματα πού έστειλε τό μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος του κ. Ιερωνύμου.
            "Τό Σύνταγμα της γείτονος μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, για πόλεις, για πολλά πράγματα..."!
               Δήλωσε πρίν λίγες ώρες ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μια ημέρα μετά την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός πήρε θέση για τό Εθνικό μας αυτό θέμα.
               Έτσι και πρίν την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου μιλώντας ο Αρχιεπίσκοπος μπροστά στίς κάμερες τόνισε, ξεκαθάρισε για την ακρίβεια ότι,  "δέν υποχωρούμε στό όνομα παραχώρησης της Μακεδονίας καί στα παράγωγά της, αλλά αυτά είναι τα εύκολα..."!
               Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε ιδιαίτερα πολύ στό γεγονός πως, "το Σύνταγμα των Σκοπίων, τό οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα. Επομένως εάν θέλουμε να συζητήσουμε τό θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις..."!
               Όπως αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα τεθεί και το θέμα των Συλλαλητηρίων και φυσικά της συμμετοχής σ'αυτά των Αρχιερέων!
               Δέν είναι λίγοι οι Αρχιερείς που θα υποστηρίξουν και θα ψηφίσουν για την ελεύθερη συμμετοχή στα Συλλαλητήρια και των Ιεραρχών. 
               Έτσι ο Μακαριότατος είναι, όπως λένε πολλοί μπροστά σε μια δύσκολη θέση - απόφαση.
                Κι'αυτο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όταν έχεις  μπροστά σου ένα μεγάλο Συλλαλητήριο για την Μσκεδονία μας, που θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα!
                Προσωπικά θα απευθυνθώ τώρα στόν Αρχιεπίσκοπο τόν οποίο σέβομαι κι'αγαπω πολύ και θα του πω πως πρέπει η Εκκλησία μας  επιτέλους να πάρει μερός και στα Συλλαλητήρια για τα Εθνικά μας Θέματα και να κάνει πράξη αυτό που θέλει ο λαός μας. Τόν παπά του και τόν Επίσκοπό του μπροστάρη! Καί γιατί όχι να δούμε κι'εσας Μακαριότατε πάνω στην εξέδρα! Όλα τότε θα ήταν διαφορετικά.
                 Όχι δέν κάνετε ΠΟΛΙΤΙΚΗ με το να πάρετε μέρος στα Συλλαλητήρια...
                 Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε όλοι, την σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και φυσικά τίς αποφάσεις της.
                 Αν και προσωπικά πιστεύω πως στίς 4 Φεβρουαρίου πάνω στην εξέδρα θα είναι πολλοί Αρχιερείς!
                 Γνωρίζω ονόματα αλλά είναι νωρίς να τα δημοσιοποιήσω...
                Υπομονή, σε λίγο θα μάθουμε την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα λέμε μετά...
Γιώργος Κοντονής 
      

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου