ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ...

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
                Και ξαφνικά στίς 22.25 κουνηθήκαμε και μάλιστα πολύ δυνατά στην Αττική!
                Η δόνηση κρατησε κοντά στα 10 δευτερόλεπτα!
                Ο σεισμός που εγινε αισθητός σχεδόν σε ολη την Ελλαδα, ιδιαιτερα πολύ στην Αττική, ηταν 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ!
                Τετοιο δυνατό σεισμό οι Αθηναίοι ειχαν πολλά χρόνια να ζήσουν.
                Ετσι τρομοκρατημένοι εγκατέλειψαν (ευτυχώς λίγοι) το σπιτι τους και βγήκαν στούς δρόμους, παρα το γεγονός πως οι σεισμολόγοι που ηταν συγκρατημένα αισιόδοξα, έλεγαν πως δέν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας!
              "Θεωρώ οτι η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί δεδομένου οτι υπάρχουν μικρά ρήγματα στην περιοχη..."! Τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, ο Ευθύμιος Λέκκας, που συνέχισε.
              "Η περιοχή δέν μπορεί να δώσει πολυ μεγάλο σεισμό γιατι δέν υπαρχουν ρήγματα μεγάλα..."!
               Αναφερόμενος μάλιστα στο ρήγμα της Παρνηθας, ο κ. Λέκκας, υπογραμμισε πως "...ειναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Παρνηθας"!
               Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ειπε ακόμα πως "ο σεισμός εγινε αισθητός στην Αττική επειδή το εστιακό βάθος ηταν μικρό και στην εγγύτητα της απόστασης καθώς το επίκεντρο του, ηταν στό βορειοανατολικό τμήμα της Πεντέλης..."!
               Εκείνο που κανει εντύπωση ειναι το γεγονός οτι ο κ. Λέκκας υποστήριξε πως, "ηταν ενας σεισμός που τόν περιμέναμε, ειχε μικρό εστιακό βάθος καί ηταν συνεχεια των σεισμών που εγιναν πρίν απο μια εβδομάδα..."!

                 Απο την πλευρά του ο γνωστός ερευνιτής σεισμολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονισε πως δέν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εαν ο σεισμός αυτός ηταν ο κυριος και οτι δέν μπορούμε να υποστηρίξουμε πως δέν περιμένουμε αλλους μικρότερους ή μεγαλύτερους!
                Παντως και ο κ. Παπαδόπουλις ηταν καθησυχαστικός.
                Αναφερόμενος μάλιστα στό φαινόμενο αυτο, ο διευθυντής του Ινστιτούτου και Ερευνιτής σπουδαίος σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος υπογραμμισε πως δυο ειναι οι λόγο
                 Κλείνοντας το σχόλιο μου αυτό θέλω να πω πως, δέν χρειαζεται πανικός, δεν υπαρχουν λόγοι ανησυχίας, αλλα ουτε και να εφησυχάζουμε.
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου