ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
                Καί υστερα μιλάμε γιά δημοκρατία στήν Τουρκία!
                Ειναι γεγονός πως εκεί οι δημοκρατικές διαδικασίες εχουν καταργηθεί στην κυριολεξία!
                Οταν κάτι πειράζει την Κυβέρνηση καί ιδιαιτερα πολύ τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, τότε και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασιες οι υπεύθυνοι, ολοι αυτοί που τόλμησαν να τα βάλουν με τούς ηγέτες της Χώρας, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ!
                Ετσι και μέ αφορμή τα σχόλια τους και τα άρθρα τους πέντε συνάδελφοι δημοσιογράφοι και μεταξυ αυτών ο πρώην ανταποκριτής της Liberation στην Τουρκία ο Ράγκιν Ντουράν με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις, καταδικάστηκαν την Τρίτη (χθές) να εκτίσουν ποινές φυλάκισης, απο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης!
                Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπερ του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν του γνωστού ΡΚΚ!!!
                Πρέπει να σημειώσω πως η Οργανωση αυτή εχει χαρακτηριστεί απο την Τουρκία ως Τρομοκρατική.
                Η Ενωση Συντακτών της Τουρκίας και πολλοί επιφανείς Τούρκοι, κατήγγειλαν την καταδίκη των συναδέλφων και κανουν λόγο για "άδικη απόφαση"!
                Στην ανακοινωση της η Ενωση Συντακτών της Τουρκίας αναφέρει μεταξύ,άλλων καί τα εξης. "Η βαριά καταδίκη ειναι άλλη μία απόδειξη της καταστροφικής κατάστασης ως προς την ελευθερία τού Τύπου στην Τουρκία"!
                Με την ευκαιρία πρέπει να τονίσω πως εκατοντάδες δημοσιογράφοι συγκαταλέγονται στούς πάνω απο 55.000 ανθρώπους που εχουν φυλακιστεί μετα το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά τού Ταγίπ Ερντογάν στίς 15 Ιουλίου του 2016!
                Κι'ακόμα σύμφωνα με την κατάταξη, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Τουρκία σε σύνολο 180 κρατών καταλαμβάνει την 155 θέση για την ελευθερία του Τύπου σε διεθνές επίπεδο!
                Ολα αυτά που συμβαίνουν και γίνονται στην Τουρκία ας τα εχουν υπ'οψην τους, οι δικοί μας οι εδω άρχοντες καί με πολύ πολύ σκέψη να αποφασίσουν για τό μέλλον των 8 Τούρκων Αξιωματικών, που βρισκοντα στην Χώρα μας κι'εχουν ζητήσει άσυλο!
                Στην Τουρκία οι δημοκρατικές διαδικασίες φαινεται πως εχουν καταργηθεί!
                Ή δέν ειναι ετσι;
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου