ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
           Η Εξόδιος Ακολουθία του πραγματικά ΑΓΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ του Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη γίνεται σήμερα στίς 12 το μεσημέρι, στό δικό του σπίτι στο Μοναστήρι του, του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα του Λαυρίου.      
           Εκεί όπου τόν συνάντησα μέσα στο Ιερό του Ναού πρίν από κάποια χρόνια, στούς τέταρτους Χαιρετισμούς, ζήτησα και πήρα την ευχή του η οποία με συνοδεύει πάντοτε.
          Ο Γέροντας αφού με κοίταξε με το διαπεραστικό του βλέμμα στα μάτια μου, μου έδωσε το λάβαρο που βλέπετε και στο οποίο έχει κεντήσει τό ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ και το οποία βρίσκεται όπως το φυλαχτό σε περίοπτη θέση στο σπίτι στο γραφείο μου.
           Σήμερα στίς 12 χιλιάδες πιστοί θα συγκεντρωθούν εκεί, για να αποχαιρετίσουν τόν Γέροντα μας και Πατέρα μας, τόν σύγχρονο ΑΓΙΟ  Νεκταριο Βιτάλη, ο οποίος όπως θα δείτε και στο video που είχα την θεϊκή τύχη εκείνη την εποχή (πρίν περίπου δέκα χρόνια) να "γυρίσω", να του ζητήσω και να πάρω την ευχή του. 
           Θα δείτε ακόμα καί τήν ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ που κάνει στην Μητέρα Μας ΠΑΝΑΓΙΑ και το Τραγούδι Ύμνος στην Μητέρα Μας ΠΑΝΑΓΙΑ.
           Είναι κάτι που ο Γέροντας Νεκταριος το έκανε πάντοτε, ζητώντας την βοήθεια Της Μητέρας Μας Παναγίας, "για την Ελλάδα μας και για τόν λαό μας", όπως έλεγε ο ίδιος.
           Τούτη την ώρα θέλω από την κεντρική αυτή σελίδα μου να ευχαριστήσω για τίς πολλές συμβουλές που μου έδωσε και για την αγάπη που μου έδειξε ο Γέροντας Νεκταριος Βιτάλης. Αυτός ο πραγματικά ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο σύγχρονος ΑΓΙΟΣ, που ποτέ δέν θα ξεχάσω.


           Αιωνία του η μνήμη.
           Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ 
Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου