ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
         "Συνελήφθησαν Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο από Τούρκους Κομάντο"!
           Λέει η είδηση! Και πραγματικά έτσι έγινε.
           Ελληνική περίπολος με δυο στρατιώτες, που εκείνη την ώρα ακολουθούσε κάποιες πατημασιές στα χιόνια πιστεύοντας πως βρίσκεται στα ίχνη λαθρομεταναστών, έχασε επειδή είχε κακοκαιρία τον προσανατολισμός της καί φαίνεται πως μπήκε σε τουρκικό έδαφος, όπου και την συνέλαβε τουρκική περίπολος από ειδικές δυνάμεις!
           Η σύλληψη αυτή που έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της Τουρκίας, φαίνεται πως είναι τελικά  "βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν"!
           Αυτό επεδίωκε ο Τούρκος Πρόεδρος-Σουλτάνος...
           Και το πέτυχε!
           Τι σημαίνει αυτό;
           Απλά οτι τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, που έστειλε το videο με την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών σε όλο τόν κόσμο, θα επιδειώξει Α Ν Τ Α Λ Λ Α Γ Η !
           Θα θελήσει δηλαδή να ανταλλάξει τούς δύο Ελληνες στρατιώτες, που κρατούνται και την Δευτέρα θα δικαστούν στην Ανδριανούπολη, με κάποιους από τούς Τούρκους Αξιωματικούς που με το Ελικόπτερο τους έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, επειδή οι Τούρκοι θα τούς καταδίκαζαν για συμμετοχή στο Πραξικόπημα κατά του Τούρκου Προέδρου!
           Να θυμάστε πως κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα!
           Βέβαια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλήνων καί Τούρκων Αξιωματούχων που ξεκίνησαν αμέσως με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών, συνεχίζονται χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί λύση!
            Σε άλλες εποχές το περιστατικό αυτό θα είχε λυθεί, μέσα σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά! Κι'αυτο γιατί σημειώνονται σχεδόν καθημερινά! Η λύση έτσι ήταν σε επίπεδο διοικητών!
            Τώρα κι'επειδή ο Ερντογάν παίζει το βρώμικο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδος θα ζητήσει την ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ που σας ειπα...

















             Η Ελληνική πλευρά κρατάει ψύχραιμη στάση αναμονής, όπως και οι Αμερικανοί, οι οποίοι όμως φοβούνται για ένα ίσως θερμό επεισόδιο.
             Μακάρι αυτό το θέμα να τελειώσει σύντομα και χωρίς παράπλευρες απώλειες!
Γιώργος Κοντονής 
              

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου