ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ: "Ο ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ"

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
         Λίγο πρίν απο το Χριστός Ανέστη, το "Δι'ευχών" και μετά την Αρτοκλασία, στην σύντομη ομιλία του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιάκης, αφού μετέφερε τίς ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, αναφέρθηκε στούς δύο στρατιωτικούς μας που κοντά στίς 60 ημερες τώρα ειναι έγκλειστοι στίς φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, τονίζοντας πως, "ο Άγιος Γεώργιος ως υπέρμαχος Τροπαιοφόρος κι'Ελευθερωτής των Αιχμαλώτων τόν παρακαλούμε σήμερα που γιορτάζει να ελευθερώσει και τα δύο παλικάρια μας, τούς δύο στρατιωτικούς μας, που ειναι α ι χ μ ά λ ω τ ο ι  των Τούρκων. Που κρατούνται ενώ δέν υπάρχει κατηγορία. Ειναι πραγματικά αιχμάλωτοι και ο Άγιος Γεώργιος θα τούς ελευθερώσει..."         
          Στο γεμάτο νοήματα μήνυμά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας είπε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλο πάθος. Και πραγματικά, εχει απόλυτα δίκιο...


         Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει σήμερα, πως οι δύο Ελληνες Στρατιωτικοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ;
         Δεν πιστεύω...
         Στην συνέχεια ο π.Τιμόθεος Ηλιακης ευχήθηκε χρόνια πολλά στίς εορτάζουσες οπως και στούς εορτάζοντες, ευχόμενος σε όλους δύναμη και υγεία προκειμένου να ξεπεράσουμε τίς δυσκολίες που ζούμε αυτή την εποχή.
         Και τελείωσε μέ το Χριστός Ανέστη, που έψαλλαν όλοι μαζί.
Γιώργος Κοντονής 
          

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου