ΣΗΜΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1969 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 


Γράφει η Λέμυ Γ.Κοντονή 
Αποτέλεσμα εικόνας για αλκινοος ιωαννιδης




Κύπριος τραγουδιστής , ερμηνευτής , συνθέτης , στιχουργός ,ενορχηστρωτής και παραγωγός  σπούδασε κιθάρα ενώ το όνειρο του ήταν να σπουδάσει ντραμς .

Αποτέλεσμα εικόνας για αλκινοος ιωαννιδης

Το 1989 ήρθε στην Ελλάδα όπου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Το 1993 εμφανίστηκε στην Επίδαυρο ερμηνεύοντας τον ρόλο του Μοσχίονα στη Σαμία του Μενάνδρου .Το 1996 ξαναπαίζει στην Επίδαυρο ερμηνεύοντας τον ρόλο του Απόλλωνα στην Άλκηστη του Ευριπίδη .


Ασχολείται παράλληλα με την μουσική με μεγάλη επιτυχία .Ο πρώτος του δίσκος έκανε με τίτλο  ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ έγινε χρυσός όπου το τραγούδι ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛ ΧΑΛΙΛΙ γνώρισε τεράστια επιτυχία .



Κυκλοφορεί καινούργιους δίσκους με μεγάλη επιτυχία καθώς διαγράφει μια πορεία με συνεχείς επιτυχίες ενώ δέχεται εξαιρετικές κριτικές .Ελευθερία Αρβανιτάκη  Διονύσης Σαββόπουλος και Δήμητρα  Γαλάνη συμμετέχουν στις δουλειές του ενώ ο ίδιος ερμηνεύει τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών όπως Χάρη και Πάνος Κατσιμίχας , Μάνου Χατζιδάκη και Διονύση Σαββόπουλου .





'Εχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα όπως με τη Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων Μουσικής , τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κα. 
'Εχει εμφανιστεί σε διάφορες συναυλίες στο εξωτερικό , Ευρώπη και Αμερική αλλά και στην Αίγυπτο στα εγκαίνιά της Νέας Βιβλιοθήκης στην Αλεξάνδρεια .



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου