Όπως και κάθε χρόνο έτσι κι’εφετος με Πανηγυρικό Βυζαντινό τρόπο εορτάστηκε η μνημη της Αγίας Ευφημίας εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας στην Νέα Χαλκηδόνα.
              Στον πανέμορφο ομώνυμο ιερό ναό εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Ευφημίας  και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία στήν οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ. Ήταν μαζί του ο ιερός κλήρος της Επαρχίας του.

Η εορτή του θαύματος της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα
Πανηγυρικά τελέσθηκε η εορτή της αναμνήσεως του θαύματος της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας κατά την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο (451) στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγ. Ευφημίας που φυλάσσεται εντός του Ναού.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 11 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στα σπάνια πνευματικά χαρίσματα της Αγίας Ευφημίας, κάνοντας λόγο για τη σημασία του θαύματος που επιτέλεσε κατά τις εργασίες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος, με το οποίο επικύρωσε την Ορθόδοξη Πίστη.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως