ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΒΛΑΧΑΚΟΣ, ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Όταν εκείνο το πρωινό, της 31 Ιανουαρίου του 1996 μάθαμε πως στα Ιμια επεσε ένα Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού από πυρά των Τούρκων (ακόμα ουδείς μας είπε τι ακριβώς έγινε και επεσε το ελικόπτερο...) και σκοτώθηκαν οι δυο Κυβερνήτες και ο Μηχανικός, πιστέψαμε πως η Ελλάδα θα έδινε απάντηση! 
      Υπήρξε βέβαια επιφυλακή και προετοιμασία, αλλά μέχρι εκεί....
      Με την πτώση του Ελικοπτέρου και τον θάνατο των τριών παλικαριών μας του Καραθανάση, το6 Βλαχακου και  του Γιαλοψο6 ξεκίνησαν οι διπλωματικές επαφές μεταξύ Αμερικανών Τούρκων  και Αμερικανών Ελλήνων για να πέσει η ένταση! Και κάπως έτσι ο τότε πρωθυπυργός της Χώρας μας ο Κώστας Σημίτη ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και ω του θαύματος αναφώνησε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΗΠΑ!!!
      Και οι τρείς ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για την Πατρίδα, «έπεσαν υπέρ Πατρίδος» πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.      
      Σήμερα 24 χρόνια μετά (δείτε τι έλεγα δύο χρόνια πρίν για τα Ιμια στο σχόλιο μου) οι τρείς ήρωες έχουν δυστυχώς ξεχαστεί!


      Για εμάς τα τρία παλικάρια μας ο ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ο ΒΛΑΧΑΚΟΣ, και ο ΓΙΑΛΟΨΟΣ, είναι ΗΡΩΕΣ και Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι 
      Έβλεπα το πρωί σήμερα κανοντας ζάπινγκ όλα τα κανάλια να ασχολούνται με τα πάντα όλα, από τον Κορωνολιο ιό, που κάνει θραύση στην Κίνα, μέχρι το ποδόσφαιρο μας, που αργοπεθαίνει, εκτός από τα Ιμια και τους τρεις ήρωες που έπεσαν εκεί εκείνο το πρωινό της 31 Ιανουαρίου του 1996 και σήμερα ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ δυστυχώς.
      Ντροπή.
Γιώργος Κοντονής 


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου