Η...ΜΕΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!



Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
       Μπαίνουμε πιά έστω και βήμα βήμα στην...μετά κορωνοιό εποχή! 
       Και ασφαλώς τίποτα δέν θα είναι όπως πρίν! 
       Πολλά θα έχουν αλλάξει στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Το ίδιο θα συμβεί και στο ποδόσφαιρο!
       Όπως έγινε γνωστό μια από τίς πολύ σπουδαίες αλλαγές που πρόκειται να δούμε στα γήπεδα είναι ότι θα απαγορευτεί το φτύσιμο που έκαναν οι ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια του αγώνα! Το βλέπαμε αλλωστε συχνά κατά την τηλεοπτική μετάδοση. Αυτή λοιπόν η πιο συνηθισμένη...συνήθεια ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών θα απαγορευτεί πλέον!
       Μάλιστα όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της ιατρικής επιτροπής της FIFA o Μάικλ Ντου «η Παγκόσμια Συνομοσπιδία προσανατολίζεται να απαγορευτεί τό φτύσιμο! Οι διαιτητές όταν διαπιστώσουν κάτι τέτοιο θα τιμωρούν τον παίκτη που θα το επιδειώξει, με κίτρινη κάρτα...»!
       Όπως έχουν επισημάνει οι επιστήμονες το σάλιο παραμένει πολλές ώρες στην επιφάνεια «και ως εκ τούτου θα μπορούσε να γίνει φορέας μόλυνσης Covid-19 του κορωνοιού μεταξύ ποδοσφαιριστών...»!
       Σύμφωνα με τους  επιστήμονες «υπάρχει ο κίνδυνος επειδή το σάλιο, τα σταγονίδια είναι-μένουν στον αέρα για κάποιο χρονικό διαδτημα, για λίγο πιστεύουν, είναι πιθανόν τα σταγονίδια αυτά να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κάπου εκεί κοντά και να εχουμε μετάδοση του ιού», όπως είπε ο Δρ. Ίαν Μπρίρλει, που είναι ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ!
       Αντε τώρα να πείσεις τους ποδοσφαιριστές ότι απαγορεύεται να φτύνουν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα! Δύσκολο...
       Αλλά και ο διαιτητής τι να πρωτοειδεί...και που να πρωτοδείξει κίτρινη κάρτα... Εκτός κι’αν το VAR συμμετέχει και στη διαδικασία αυτή! Ε;
       Γιώργος Κοντονής 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου