Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!      ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΕΛΠΙΔΑ»!
      Ύστερα από συνεργασία της υπουργού Παιδείας και του Περιφερειάρχη Αττικής η κακοκαιρία «Ελπίδα» που κάνει…έφοδο σε λιγες ώρες θα βρει κλειστά τα σχολεία.
       Έτσι όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία μας θα μείνουν κλειστά. 
       Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης δήλωσε.
     «Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας.
      Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται.        
       Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου