ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΑΡΡΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ









     ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ
      Όταν ο συνάδελφος και κυρίως καλός φίλος ο Κίμων Τρουπής μας ενημέρωσε πως έφυγε ο Στάθης Καρράς, από τους πρωτεργάτες της Ελληνικής Τηλεόρασης και δάσκαλος της δημοσιογραφίας είναι αλήθεια πως ΟΛΑ, «τα πάντα όλα» όσα είχαμε ζήσει με τον αείμνηστο Στάθη Καρρά από τους ιστορικούς Ραδιοθαλάμους του ΕΙΡ στο Ζάππειο μέχρι και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ΕΡΑ στην Αγία Παρασκευή πέρασαν από μπροστά μου. Και είχα πολλά να θυμηθώ. Τα αστεία του. Τις ατάκες του. Τα απίθανα και μεστά σχόλια του για την επικαιρότητα. Πολλά. Πολλά. 
        Δεν ήταν μόνο δημοσιογράφος, ήταν και ένας επιτυχημένος συγγραφέας και ποιητής. Δεκάδες τα βιβλία ιστορικά, νουβέλες και ποίηση. Και πολύ πολύ μεγάλη η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του το Καρπενήσι.   
        Κατά την κοινή μας δημοσιογραφική πορεία γίναμε αδελφικοί φίλοι και με συγκίνησε πολύ όταν ένα βράδυ εκεί στο studio Γ στο Ζάππειο κατά την διάρκεια της εκπομπής ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ μου ζήτησε να βαπτίσει την μεγάλη κόρη μου την Λέμυ. Έκλαψα είναι αλήθεια. Ήθελε να γίνει πνευματικός πατέρας της. Έτσι και έγινε. Την βάπτισε Λεμονιά, της έδωσε το όνομα της γιαγιάς της και μητέρας μου της αείμνηστης Λεμονιάς,  αλλά της είπε πως θα την φωνάζει Λέμυ.  
        Όλα αυτά στο άκουσμα του θλιβερού μαντάτου πέρασαν από μπροστά μου και τα έζησα για δεύτερη φορά. Και έως ότου συνέλθω πέρασαν κάποιες ώρες.  
         Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.
         Ο Στάθης Καρράς έφυγε για το μεγάλο και χωρίς γυρισμό ταξίδι.
          Αιωνία του η μνήμη.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου