ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΝΑΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ



      ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
      Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά πήγα στο γραφείο του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ.
      Κάθε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο είναι εποικοδομητική και βγάζει πολλές ειδήσεις. Άλλωστε ο κ. Γαβριήλ είναι ένας σπουδαίος Ιεράρχης που βλέπει πολύ μπροστά. Είναι από τους πρωτεργάτες του εκσυγχρονισμού που επιχειρείται στην Εκκλησία της Ελλάδος. 
      Έχει ανοίξει την αγκαλιά του στη νεολαία, η οποία τον λατρεύει. Στην κυριολεξία τα νέα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) που κρέμονται απο τα λεγόμενα του, αγαπούν τον κ. Γαβριήλ, ο οποίος με ειλικρίνεια και πάντα με το χαμόγελο απαντά στα πολλά δικά τους «πως και γιατί».
      Μιλήσαμε για τις εκδηλώσεις που η Ιερά Μητρόπολης της προσφυγούπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας έχει διοργανώσει για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής που εορτάζουμε εφέτος. 
     Αναφερθήκαμε ακόμη και στα πολλά πολλά έργα που κάνει η Μητρόπολης με κύριο, το μεγάλο Ιωνικό Κέντρο που αποτελεί και είναι έργο ορόσημο  για την περιοχή. Στα επτά στέμματα δημιουργείται ένας σύγχρονος χώρος λατρείας, παιδείας, τέχνης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, διαλόγου, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, με δωρεάν και ασφαλή πρόσβαση για κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. 
     Ακόμη συνεχίζεται η ανέγερση του προτύπου βρεφονηπιακού σταθμού που η Μητρόπολης φτιάχνει στην Νέα Φιλαδέλφεια και θα παραδώσει στα παιδιά της περιοχής. 
     Πολύ γρήγορα η Ιερά Μητρόπολης θα έχει ιδιοκτήτες Παιδικές Κατασκηνώσεις στις οποίες θα φιλοξενούνται τα παιδιά της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας, του Ηρακλείου και της Χαλκηδόνας.
     Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε με τον Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ είναι κάτι πολύ πολύ σπουδαίο από το οποίο και για το οποίο θα μιλάει όλη η Ελλάδα.
      Δεν θα σας πω περισσότερα γι’αυτό σήμερα.
      Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι μια μόνο λέξη!
       ΑΞΙΟΣ 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου