ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟΥ ΤΟΥ π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ











      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
      Είναι γεγονός. 
      Όταν επισκέπτομαι το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας νιώθω άλλος άνθρωπος.
      Και ναι είναι, ως να πηγαίνω στο σπίτι μου.     
      Αισθάνομαι την μεγάλη αγάπη,  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ όπως και του Πρωτοσυγγέλου του Πανοσιολογιοτάτου Αρχινανδρίτου του π. Επιφανίου Αρβανίτη,  να με «τυλίγει»! Και είναι αλήθεια άλλωστε πως καταλαβαίνει κάποιος εάν το θέλουν, εάν τον αγαπούν. 
      Έτσι χθες μετά την όμορφη συζήτηση που είχα με τον Σεβασμιότατο και καλό μου φίλο, τον κ. Γαβριήλ, τον οποίο και ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και για την ανοικτή πρόσκληση του. «Εδώ είναι σπίτι σου και θα έρχεσαι όποτε θέλεις». Μου είπε και με συγκίνησε πολύ. Μετά λοιπόν την συζήτηση μου με τον κ. Γαβριήλ, επισκέφτηκα στο γραφείο του τον Άγιο Πρωτοσύγγελο και επίσης καλό μου φίλο, τον π. Επιφάνιο Αρβανίτη, το άμεσο συνεργάτη του Σεβασμιοτάτου με τον οποίο μιλήσαμε για τα εκατό χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και για τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Μητρόπολη σε συνεργασία με τους προσφυγικούς δήμους και τους συλλόγους της περιοχής.
     Θέλω να ευχαριστήσω και μάλιστα ιδιαίτερα πολύ, τον π. Επιφάνιο Αρβανίτη για το πολύτιμο δώρο του, το τέλειο ημερολόγιο της Μητρόπολης μας, όσο και για το βιβλίο του Λουκά Χριστοδούλου (τα βλέπετε στη φωτογραφία), το οποίο δώρο αποτελεί για εμένα και είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για τις εκπομπές μου και για τα σχόλια μου στην εφημεριδα.
     Ευχαριστώ πολύ π. Επιφάνιε.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου