ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!



    ΙΣΤΟΡΙΑ
    Είναι αλήθεια. 
    Νιώθω πολύ μικρός (όχι σε ηλικία!) όταν βρίσκομαι, όπως στην φωτογραφία που βλέπετε, ανάμεσα σε δυο μορφές όχι μόνο της τοπικής Εκκλησίας μας αλλά γενικότερα της Ελλαδικής Εκκλησίας. 
    Είναι ιδιαίτερη τιμή για την αφεντιά μου να στέκομαι δίπλα στον Μητροπολίτη μας τον Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ, έναν ακούραστο αρχιερέα. Έναν ΗΓΕΤΗ της Εκκλησίας μας με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Έναν νέο άνθρωπο που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, να μεταμορφώσει, να της δώσει νέα πνοή και να την κάνει γνωστή στο Πανελλήνιο, την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκιδόνας, την προσφυγούπολη Επαρχία του. Το έργο του κ. Γαβριήλ μεγάλο. Σπουδαίο. Η πόρτα του γραφείου του πάντα ανοικτή για όλους, όπως και η αγκαλιά του. Η νεολαία είναι μαζί του και κουβεντιάζει τα προβλήματα της, βρίσκοντας πάντα λύσεις. Γαβριήλ ο αρχιερέας με ανοικτό μυαλό και σύγχρονες ιδέες.
     ΑΞΙΟΣ 
     Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκεται κοντά μου και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, ένας “ΕΡΓΑΤΗΣ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει άριστα που «πονάει» ο λαός και τι ζητά από την μητέρα Εκκκησσία. Για το πλούσιο έργο του ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ τον προήγαγε σε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΜ Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας. Του έχει δώσει μάλιστα πολλές αρμοδιότητες. Έτσι ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης είναι στην ιεραρχία της Τοπικής Εκκλησίας μας τρίτος και ένας άριστος συνεργάτης του Δεσπότη μας του κ. Γαβριήλ. Και όλα αυτά με τον σεβασμό του και την αξία του.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου