ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!



ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ!
Μουρίνιο - Αντζελότι: Ο Γιώργος Κοντονής σχολιάζει την επιστροφή των ιερών τεράτων της ευρωπαϊκής προπονητικής.
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
Είναι γεγονός πως φέτος είχαμε την μεγάλη επιστροφή δύο παγκόσμιων προπονητών, που πέρυσι ήταν, όχι στα… αζήτητα, αλλά σε μια… διαμάχη με τους νεότερους και ανερχόμενους συναδέλφους τους. Με τον Κλοπ, τον Τούχελ και τον Γκουαρντιόλα, που έπαιζαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Είχαν καταφέρει να σημειώσουν με τις ομάδες τους σπουδαίες και ιστορικές νίκες, εντυπωσιάζοντας τους πάντες! Αντίθετα ο Κάρλο Αντσελότι και ο Ζοζέ Μουρίνιο είχαν στην κυριολεξία βαλτώσει! Ο Αντσελότι στην Έβερτον έβλεπε τους κόπους του να πηγαίνουν μόνο πίσω. Το… φιλί της ζωής για τον Αντσελότι ήρθε τηλεφωνικά από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που τον καλούσε να επιστρέψει στην Ρεάλ! Ο Μουρίνιο πήρε… απολυτήριο από την Τότεναμ τον περυσινό Απρίλιο λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι. Να σας θυμίσω πως η απόλυση κόστισε ψυχολογικά στον Μουρίνιο, γιατί με την Τότεναμ δεν κατάφερε να κερδίσει έναν τίτλο.

Γιώργος Κοντονής
γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ό,τι τους στέρησαν στην Αγγλία, τα κατάφεραν ο Αντσελότι στην Ισπανία με την Ρεάλ και ο Μουρίνιο στην Ιταλία με την Ρόμα. Ο Αντσελότι, που είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το κύπελλο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει στεφθεί πρωταθλητής και στις πέντε μεγάλες ποδοσφαιρικές λίγκες! Ενώ είναι ένας από τους επτά που έχουν κερδίσει πρωτάθλημα Ευρώπης ως παίκτης και ως προπονητής! Ο φετινός πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ με εντυπωσιακές κινήσεις αφού έστησε άψογα παγίδα στην οποία έπεσε μέσα ο υπερόπτης Κλοπ, «άρπαξε» το κύπελλο Τσάμπιονς Λιγκ που κοσμεί πλέον τις προθήκες των τροπαίων της Βασίλισσας της Ευρώπης.
Καίσαρας…
Ο Ζοσέ Μουρίνιο ως Καίσαρας πλέον και όχι ως Special One γράφει χρυσές σελίδες με την ιταλική Ρόμα με την οποία εφέτος κατέκτησε το πρώτο Κόνφερενς Λιγκ στην ιστορία του θεσμού. Σήμερα στην Αιώνια Πόλη υπάρχει μια τοιχογραφία που απεικονίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο ως Καίσαρα να κρατά με το υψωμένο δεξί χέρι του το τρόπαιο του νέου θεσμού του Κόνφερενς Λιγκ! Μια εντυπωσιακή εικόνα που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως! Η μεγάλη αντεπίθεση των δυο «ιερών τεράτων» του ποδοσφαίρου του Αντσελότι και του Μουρίνιο, έγινε εφέτος και συζητήθηκε από όλους!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου