Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ…ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!



Απόψεις

Τα λέει έξω από τα δόντια ο ναύαρχος

  • Προβολή μεγαλύτερης εικόνας
21/06/2022 22:44|ΑπόψειςΓιώργος Κοντονής

Τελικά, οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει! Εκτοξεύουν καθημερινά νέες εξωπραγματικές απειλές κατά της Ελλάδος και του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι απειλές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη παίρνουν διαστάσεις οπαδικές! Ενίοτε γίνονται τρομοκρατικές και τραμπούκικες!

Είναι γεγονός πως ο Ταγίπ Ερντογάν, από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και μίλησε στο Κογκρέσο, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και του «γύρισε το μάτι»! Όταν δε ο Έλληνας πρωθυπουργός, που δεν απαντά στις ύβρεις, αλλά με ντοκουμέντα και στοιχεία, ενημερώνει τους διεθνείς οργανισμούς, την Ενωμένη Ευρώπη, τη Γαλλία, τη Γερμανία και γενικά τους πάντες, ο Ερντογάν γίνεται στην κυριολεξία…Τούρκος! Απείλησε και με νέες γεωτρήσεις με το… τέταρτο γεωτρύπανο κάπου στη Μεσόγειο σε δυο μήνες!

Μετά τον Ερντογάν, τον Ακάρ και τον Νταβούτογλου, ο οποίος μας… έστειλε τις απειλές του από τα Κατεχόμενα της Κύπρου,τη σκυτάλη πήρε ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος «περνά γενιές 14» όχι μόνο τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς,αλλά και όλους εκείνους που απαντούν στις απειλές τους. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρεται σε «προκλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του απόστρατου ναυάρχου Ιωάννη Εγκολφόπουλου, ο οποίος είπε: «Αν ρίξουμε τρεις πυραύλους από τη Λάρισα, θα χτυπήσουμε τις γέφυρες στον Βόσπορο». Η δήλωση αυτή του άξιου ναυάρχου έκανε τους Τούρκους να φοβούνται και να…ψάχνονται! Η εφημερίδα στο άρθρο της αναφέρει πως «ο απόστρατος αντιναύαρχος Γιάννης Εγολφόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τραύμα της «κρίσης Καρντάκ (Ίμια)» του 1996 στο Αιγαίο, είπε ότι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη. Ο Εγκολφόπουλος ήταν κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου «Αδρίας» στο Αιγαίο κατά την κρίση των Ιμίων».

Έχω τη χαρά να γνωρίζω καλά τον ναύαρχο Ιωάννη Εγκολφόπουλο, που έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Έτσι, είμαι σε θέση να ξέρω τη μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα και τη θάλασσα. Είναι αλήθεια πως ο ναύαρχος είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής. Λέει μάλιστα τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο και πάθος. Πρόσφατα, στη ραδιοφωνική εκπομπή μου «πρόσωπο με πρόσωπο» από τον Ellada 94,3 FM, αναφερόμενος στα τουρκικά υποβρύχια που έκαναν…κατασκοπεία στα ελληνικά νησιά, μου διηγήθηκε ένα περιστατικό που έκανε εντύπωση στους ακροατές. «Βρισκόμασταν κάπου, εκεί κοντά στα Καστελλόριζο. Γνωρίζαμε πως εκεί ήταν “κρυμμένο“ ένα υποβρύχιο της Τουρκίας που δεν μπορούσε να κάνει ούτε μπρος ούτε πίσω, αλλά ούτε και να αναδυθεί. Είχαν περάσει δυο ημέρες. Ξέραμε πως ο αέρας για τη ζωή των ναυτών και του κυβερνήτη ήταν ελάχιστος. Τελείωνε! Έτσι, την τρίτη ημέρα και πριν τα πράγματα φθάσουν στο τελευταίο στάδιο και κινδυνέψει η ζωή του πληρώματος το αφήσαμε να αναδυθεί και να αποχωρήσει για την Τουρκία! Αργότερα έμαθα πως ο Τούρκος κυβερνήτης μάς ευχαρίστησε δημόσια γιατί τους σώσαμε από βέβαιο και τραγικό θάνατο»!

Ο ναύαρχος,που οι Τούρκοι θεωρούν προκλητικό, τόνισε ακόμη ότι «από το 2019 έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τον Ελληνικό Στρατό. Τώρα έχουμε την υπεροχή των όπλων. Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους».

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου