Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ.



Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ
      Η Μεγαλοπρέπεια ενός ναού φαίνεται από την Αγιογράφηση του. Οι Άγιοι που κοσμούν τον ναό βοηθούν, αγκαλιάζουν και προστατεύουν τους πιστούς. 
      Η Αγιογράφηση ξεκινά από το Ιερό με την Πλατυτέρα και τον Παντοκράτορα και τους Αγίους. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ξεκίνησε την Αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Μήνα που βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΝ του Αγίου Κοσμά εδω στην Νεα Φικαδέλφεια με την ευχή του Μητροπολίτη μας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, ο καλός μου φίλος ο γνωστός Αγιογράφος ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης ο π. Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος,  πνευματικό παιδί του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της ΙΜ Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη του π. Τιμόθεου Ηλιάκη. 
        Στην ξενάγηση που μας έκανε σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου του 2022 παρουσιάζοντας το έργο του (έχει πολύ δουλειά ακόμη, γιατί κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια) στο Ιερό του Αγίου Μηνά μας εξήγησε  το πως σκέφτηκε και για ποιο λόγο είναι, βρίσκεται η κάθε εικόνα στο σημείο όπου την αγιογράφησε.
Και όπως θα διαπιστώσετε από τα λεγόμενα του όλα για κάποιο λόγο γίνονται.
         ΑΞΙΟΣ 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου