ΝΑΙ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

ΝΑΙ! ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑ! 

ALPHAFREEPRESS.GR / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ποδόσφαιρο: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Ζαχάρης |
14.10.2022 | 13:23


     Ποδόσφαιρο: Στις μέχρι τώρα επτά αγωνιστικές ημέρες έπαιξαν περισσότεροι από 210 (80%) ξένοι και κοντά στους 85 Έλληνες (20%) ποδοσφαιριστές
     Είναι γεγονός. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ξένους, σεζόν με σεζόν, αγώνα με αγώνα… «σβήνουν» από τη Σούπερ Λίγκα! Οι προπονητές χρησιμοποιούν δυστυχώς όλο και λιγότερα ελληνόπουλα, με αποτέλεσμα κάποια να μην μπορούν ποτέ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους! Δεν είναι ψέμα να σημειώσουμε πως κάποιες ελληνικές ομάδες, όπως είναι ο Άρης και ο Αστέρας Τρίπολης, παίζουν μόνο με… ξένους ποδοσφαιριστές! Ακόμη και ως αλλαγές πάλι οι ξένοι παίκτες υπερτερούν στις προτιμήσεις των προπονητών δυστυχώς!

Γιώργος Κοντονής
γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Στις μέχρι τώρα επτά αγωνιστικές ημέρες έπαιξαν περισσότεροι από 210 (80%) ξένοι και κοντά στους 85 Έλληνες (20%) ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει! Αν μάλιστα συνεχιστεί η περίπτωση αυτή, είναι βέβαιο πως σε λίγα χρόνια, λιγότερα από πέντε, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορεί να συγκροτήσει ικανή Εθνική ομάδα!
    Εκείνο που είναι σίγουρο είναι το γεγονός πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, έτσι όπως διαγράφονται σήμερα τα πράγματα με παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί ένα περίεργο μωσαϊκό, που όμοιο του δεν βρίσκουμε σε καμία χώρα της Ευρώπης! Πρέπει να σημειώσω όμως πως κάποιες χώρες έχουν πάρει μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων. Μάλιστα μερικές έχουν πάρει πολύ αυστηρά μέτρα. Στόχος τους είναι να μην χαθούν τα τοπικά στοιχεία και φυσικά να αναδεικνύονται τα ταλέντα.
Αντίθετα στην χώρα μας τα πράγματα διαφέρουν. Το ποδόσφαιρο μας είναι αλήθεια ότι έχει χιλιάδες προβλήματα. Η οικονομική του κατάσταση είναι τραγική! Για να σώσουμε το ποδόσφαιρό μας, για να μην φεύγουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό, όπου διαπρέπουν, και για να έχουμε ικανή Εθνική ομάδα, πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία σε συνεργασία με την Λίγκα μέτρα στήριξης όχι σήμερα η αύριο, αλλά χθες!
    Εάν πάντως δούμε, όχι την πρεμιέρα, ούτε τη δεύτερη, αλλά την έβδομη ημέρα της Σούπερ Λίγκας θα διαπιστώσουμε πως από τους περίπου 220 ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος με τις 14 ομάδες μας, οι 160 ήταν ξένοι και μόλις οι 60 Έλληνες! Αυτό σημαίνει πως τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για «το κατ’ όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο»! Ύστερα λοιπόν από όλα αυτά για ποιο ελληνικό πρωτάθλημα και για ποιες «ελληνικές ομάδες» να μιλήσουμε; Ένα είναι βέβαιο. Ότι μπορούμε πια να διοργανώσουμε πρωτάθλημα μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών που βρίσκονται και εργάζονται στην χώρα μας! Μια σούπερ Σούπερ Λίγκα! Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου